ZETApress

hírportál

Budapest Noir a Puskinban

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat.

A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság ? láttuk délelőtt a Puskin moziban a Budapest Noir című új magyar krimi-dráma sajtóvetítésén. A Gárdos Éva (rendező: Amerikai rapszódia, vágó: Miniszter félrelép, Szabadság, szerelem) rendezésében készült Budapest Noir Kondor Vilmos azonos című könyve alapján készült, az 1936 Budapestjén játszódó bűnügyi történet filmfeldolgozása.

A forgatókönyvet Kondor bestselleréből Szekér András (Nagy füzet) írta, operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, A miniszter félrelép, Az ajtó, 1945), a harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea (Colette, Tiszta szívvel, The Duke of Burgundy, Tulse Luper bőröndjei) tervezte.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dt9wyBnTPY0[/youtube]

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. Többek között a Red Sparrow (főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton), a Colette (főszereplő: Kiera Knightley), az Atomic Blonde főszereplők: Charlize Theron, James McAvoy) nemzetközi filmsikereket is jegyző Pioneer csapatnak a Budapest Noir az első magyar mozifilmje. Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Kováts Adél, Törőcsik Franciska. Rendező: Gárdos Éva. Producer: Kemény Ildikó. Gyártó: Pioneer Pictures. Forgalmazó: Big Bang Media. Bemutató november 2-án csak 16 éven felülieknek!

Szóljon hozzá!