ZETApress

hírportál

Szerelem az Olasz Filmfesztiválon

Giovanni Veronesi A szerelem kézikönyve című filmjével folytatódott tegnap este a 4-ik Közép-európai Olasz Filmfesztivál. A vetítésen résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy személyesen is találkozzanak a film egyik főszereplőjével, Dino Abbrescia olasz színésszel, akit a magyar közönség a tavaly vetített Nem félek című Gabriele Salvatores filmen keresztül már megismerhetett.

A film a szerelem négy fázisát mutatta be. Az első a fellángolás, melyben Tommaso, a munkanélküli fistalember beleszeret a polgári származású Giuliába. A második a válság, melyben Barbara, egy orvosi laboratórium alkalmazottja, és Marco, egy autós iskola oktatója házasságuk első nehézségeivel szembesül.

Ornella, a megcsalt forgalmi rendőr bosszút esküszik a férfiak ellen a megcsalásról szóló epizódban, s minden különösebb ok nélkül bünteti meg őket. A záró történet az elhagyásról szól, melyben Goffredo egy hangoskönyv segítségével igyekszik magára tgalálni azok után, hogy felesége hagyta magára.

Ma este Fausto Paravidino rendező és színész Texas című filmjét nézhetjük meg a Puskin moziban. A vetítésen jelen lesz a film rendezője is. A film egy baráti társaságról szól, akik megpróbálnak kiszabadulni a hétköznapi szürkeségből. A fesztivál Sergio Rubini A föld című filmjével zárul. Az esti vetítés előtti, illetve utáni találkozón Sergio Rubini rendezőn kívül jelen lesz a film forgatókönyvírója, Carla Cavalluzzi is.

Szóljon hozzá!