ZETApress

hírportál

400 ezren moziztak!

Kannibálok a CorvinbanTeltházas előadások, jókedvű nézők, felkonfok, sztár-jegyszedők, zenei programok, gépház-látogatás és tengerimalac-simogatás, izgalmas közönségtalálkozók: idén is sikeresen zajlott az immár hatodik Moziünnep, mely jól indult az elmúlt héten.

Idén 400 ezer jegy kelt el, így ebben az évben is épp annyian töltötték mozizással az ünnepi négy napot, mint tavaly. Szeptember 17-20-a között 41 település 98 filmszínháza várta a filmek szerelmeseit számtalan filmmel és kiegészítő programmal. A legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt.

Az idei ? immár hatodik ? Moziünnepen mintegy kétszáz film közül válogathatott a közönség, melyek között premier előtt futott öt külföldi és négy magyar alkotás: Pedro Almadóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések, a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, a Családban marad című izlandi film, A csúf igazság és az Admirális című orosz alkotás. A hazai termésből Pater Sparrow 1-e, a Gárdos Péter Tréfája, Mátyássy Áron első filmje, az Utolsó idők és Dyga Zsombor legújabb mozija, a Köntörfalak mutatkozott be a hivatalos bemutató előtt a filmes ünnepen.

Cseh Laci jegyet kezelIdén is nagy érdeklődés övezte a sztár-jegyszedőket: a két nagyköveten, Szujó Zoltánon és Cseh Lacin túl több zenész és színművész is kipróbálta ezt a szakmát, a közönségtalálkozók pedig mindenütt teltházzal futottak. A fővárosban a Palace Westend mozit látogatták a legtöbben, oda több mint negyvenezer néző váltott jegyet, de a Cinema City Aréna mozinak is közel 35 ezer látogatója volt ebben a négy napban. Változatlanul a Művész mozi Budapest legkedveltebb art-mozija, mely a Moziünnep alatt több mint négy- és félezer nézővel büszkélkedhetett.

A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 18 ezren. A békéscsabai Center mozi bizonyult idén az ország leglátogatottabb vidéki, nem pláza mozijának közel négyezer nézővel, a vidéki artmozik közül pedig nagyon szépen szerepelt a szegedi Belvárosi mozi, ott összesen majd kétezer jegy kelt el.

A Moziünnep alatt a legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt, ezt követte a Rágcsávók és a Hajsza a föld alatt. Azok, akik ebben a négy napban sok jó filmet láttak, remélhetőleg ezen a héten is betérnek majd a moziba, hogy megnézzék a Derült égből fasírt, vagy a DISTRICT 9 című filmeket.

Szóljon hozzá!