ZETApress

hírportál

Tankok a Corvin Mozi mögött

A Corvin Mozi előtt még ott a vörös szőnyeg, de mögötte már tankok sorakoznak. Tegnap este még a Szabadság, szerelem című Andrew Vajna film díszbemutatója zajlott, hajnaltól viszont harcjárművek lepték el a Kisfaludy utcát. Szerencsére nem lőnek majd belőlük, nem lesz vér megint a pesti utcán. A harckocsik csak díszletek, 1956-ot idézik.

A tegnap esti film az ?56-ban olimpiai bajnokságot nyert vízilabda csapatnak állít emléket. A róluk szóló könyvet nemrég mutatták be a Parlamentben, s arról mi is beszámoltunk. Akkor fogadták ugyanott a még élő öt olimpikont. Az esti filmbemutatón a mai sztárok, a 2000-ben és 2004-ben olimpiát nyert pólósok is megjelentek, akik a BVSC uszodájában az egy hétig zajló felvételeken az ?56-os bajnokokat alakították.

A Corvin közben harcok dúltak ötven évvel ezelőtt. A mozi mögötti díszletek között újra játszhatjuk a forradalmat. A három napig nyitva tartó utcakiállításon korabeli személyautók, mentő- és tűzoltóautók, valamint motorkerékpárok, légvédelmi- és páncéltörő ágyúk között sétálgathatunk. Felülhetünk a Csepel teherautó platójára és körbe utazhatjuk vele a háztömböt. A bátrabbak korhű jelmezbe bújhatnak, s ostromukról videó-felvétel is készül. Mutogathatják majd később a gyerekeiknek, unokáiknak

Szóljon hozzá!