ZETApress

hírportál

Szörnyeteg a Westendben

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni ? láttuk délelőtt a Szépség és a Szörnyeteg 3D című színes, szinkronizált, 112 perces francia romantikus családi filmben a Nyugati téri Westend moziban.

A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát.

A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története.

A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól. Rendezte: Christophe Gans- Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega. Producer: Richard Grandpierre, Charlie Woebcken, Henning Molfenter. Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh. Fényképezte: Christophe Beaucarne. Vágó: Sébastien Prangère. Zene: Pierre Adenot. Bemutató június 5-én az MTVA forgalmazásában csak 12 éven felülieknek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=C8B_ahiH9kk[/youtube]

Szóljon hozzá!