ZETApress

hírportál

Amazónia a Föld napján

Amazónia Dél-AmerikábanAz Anjou Lafayette és a Greenpeace Magyarország szervezésében láttuk tegnap este, az április 22-i Föld napján az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Amazónia 3D című 83 perces színes, magyarul beszélő, francia-brazil dokumentumfilmet. A 6 éven felülieknek szóló filmre sok szülő a gyermekével érkezett.

A díszbemutatót Venczel Endre, az Anjou Lafayette filmforgalmazó tulajdonosa; Valter Pecly Moreira, Brazília magyarországi nagykövete és Szegfalvi Zsolt, a Greenpeace Magyarország ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Az Amazónia a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre.

A film főszereplője egy kapucinus majomkölyök, aki ketrecéből szabadulva, egy baleset nyomán kikerül a dzsungelbe. Sai ? aki fogságban született és nevelkedett ? miután lezuhan a repülő, amellyel szállították, egyedül találja magát a buja őserdőben. Egy rendkívüli kaland hőseként találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel és a csodálatos, néha mérgező növényzettel. Félelmetes ragadozókkal és az Amazonas dagályával is szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Amazóniát az iskolákba! | ZETApress

Szóljon hozzá!