ZETApress

hírportál

Viktória győzelme

Háromtagú zsűriA Viktória című bolgár film, Maya Vitkova első rendezése kapta a 21. Titanic Filmfesztivál nyolcezer euróval járó Hullámtörők-díját tegnap este a Szász János filmrendező vezette nemzetközi zsűri döntése nyomán ? láttuk tegnap este az Uránia moziban. A Titanic Filmfesztiválon idén egy egész estés magyar játékfilm, Novák Erik: Fekete leves című produkciója szerepelt.

A rendezőnő a fesztivál díjkiosztó gáláján bejátszott videoüzenetben mondott köszönetet a díjért. Izland 2014-es hivatalos Oscar-nevezésének, Benedikt Erlingsson: Lovak és emberek (Of Horses and Men) című film-groteszkjének adta a háromtagú zsűri a fesztivál rendezői különdíját. E szokatlan hangulatú elsőfilmes alkotás arra összpontosít, ami az állatot és az embert összeköti: mindegyik egyformán szenved a halál és a szerelem szorításában.

A diákzsűri az Oroszlánszív című filmet találta az Európai történetek-szekció legjobbjának. Az öt budapesti helyszínen ? köztük a Tabánban ? megrendezett kilencnapos vetítéssorozat közönségdíját Az optimisták című norvég film nyerte, amely az életörömről szól egy nagy meccsre készülő, 66-98 éves korú nőkből álló röplabdacsapat történetén keresztül. A fesztivál a díjak kiosztása után Jim Jarmusch: Halhatatlan szeretők című filmjének vetítésével zárult.

Szóljon hozzá!