ZETApress

hírportál

Eltűnő hullámok

Eltűnő hullámokValószínűleg előfordult már, hogy arról álmodoztunk, hogy beférkőzhessünk egy másik ember tudatába, hogy megtapasztalhassuk, milyen az ideális kapcsolat. Egy laboratóriumban azzal kísérleteznek, hogy egy kómában fekvő beteg képzeletébe behatolva, vizuálisan is feltérképezzék az agy működését.

A feladatra önként vállalkozó Lucast (Marius Jampolskis) csatlakoztatják rá az öntudatlan kísérleti alanyra, Aurórára (Jurga Jutaite), aki aztán olyan fantasztikus élményekkel ajándékozza meg a film főszereplőjét, amelyektől egy idő után képtelenség szabadulni, így Lucas újra és újra belép a kómában fekvő beteg tudatába. Már első alkalommal csókolózik, majd szeretkezik a nővel egy aranyfénnyel bevilágított üres tengerparti ház deszkapadlóján.

Lucas az álom, a virtuális érzékelés és a lány hatása alá kerül, a kísérlet kicsúszik a tudományos keretek közül ? láttuk tegnap este a Vörösmarty moziban a Cinefest ? Emeric Pressburger nagydíjas és Karlovy Vary díjazott Eltűnő hullámok (Vanishing Waves / Aurora) című 124 perces, színes, 2012-es feliratos litván thrillerben. Rendező: Kristina Buozyte, forgatókönyvíró: Kristina Buozyte, Bruno Samper, zeneszerző: Peter Von Poehl, operatőr: Feliksas Abrukauskas, producer: Ieva Norviliene, vágó: Suzanne Fenn.

Szereplők: Marius Jampolskis (Lukas), Jurga Jutaite (Aurora), Frédéric Andrau (Jacques), Rasmante Burzaite (nővér), Arnoldas Eisimantas (Paulius), Brice Fournier (Thomas), Martina Jablonskyte (Lina). A vetítés előtt a Litván Köztársaság Nagykövetségének képviseletében Giedrius Galkauskas rendkívüli és meghatalmazott nagykövet köszöntötte a nagyszámú közönséget. Az est házigazdája az Anjou Lafayette, a film magyarországi forgalmazója volt. A film után litván és magyar ételeket-italokat kóstolhattunk.

Szóljon hozzá!