ZETApress

hírportál

Apáim története a Toldiban

Apáim történeteSarah Polley, a Váratlan utazás sztárja bár a tévésorozat óta számos mozifilmben (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete, stb.) alakított főszerepet, az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét.

Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története (Stories We Tell) című színes, kanadai 108 perces dokumentumfilmje különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.

Rendező: Sarah Polley, forgatókönyvíró: Sarah Polley, Michael Polley. Operatőr: Iris Ng, producer: Anita Lee, vágó: Mike Munn. Szereplők: Michael Polley, Harry Gulkin, Susy Buchan, John Buchan, Mark Polley, Joanna Polley, Cathy Gulkin. Bemutató február 27-én a Mozinet forgalmazásában. A tegnap esti Toldi mozibeli premier előtti vetítést egy beszélgetés, illetve koccintás is követte.

Szóljon hozzá!