ZETApress

hírportál

Hajnaldöntés a Körszállóban

Tegnap a Budapest Körszállóban befejeződött az augusztus közepén megkezdett Megdönteni Hajnal Tímeát forgatása. Herczeg Attila rendező első nagyjátékfilmjének főszereplői Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon, Jordán Adél, Szandtner Anna, Lengyel Tamás és Kamarás Iván.

A 100 perces romantikus vígjáték 2014. február 14-én, Valentin napon kerül majd a hazai mozikba. ? Reményeim szerint a harmincasok azért fogják szeretni a filmet, mert róluk szól, a huszonévesek, mert ki lehet röhögni a harmincasokat, a nők, mert van benne szerelem, a férfiak pedig, mert van benne szex! ? kezdte a filmforgatási tapasztalatokat összegző sajtótájékoztatót Ferenczy Gábor producer.

Horváth Dani (Simon Kornél) az esküvőjére készül. Minden tökéletes. Aztán jön egy 15 éves érettségi találkozó, jön a volt osztálytárs és barát, a mostanra szupermodellé lett Hajnal Tímea (Osvárt Andrea), és jön egy gyenge pillanat. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a gond, hogy ezt a gyenge pillanatot valaki videóra vette. Az elkövető Bögöcs (Szabó Simon), az osztály leggátlástalanabb és leggusztustalanabb figurája. Úgy tűnik, Bögöcs kezébe most olyan fegyver került, amivel végre elérheti a gimnázium óta vágyott célt: Megdönteni Hajnal Tímeát!

Augusztusban kezdődött a film forgatása és a 30 forgatási nap alatt közel 20 helyszínen dolgozott a stáb: több jelenetet rögzítettek Pilisvörösváron, Piliscséven, Perbálon az utcai történéseket helikopterről vették fől, jártak az Óbudai Egyetemen, a Borssó étteremben, a Buddha Bárban, a budapesti Feneketlen tónál, a Fradi pályán, sőt egy Keleti Károly utcabéli liftben is filmeztek. ? Egy film létrejötténél a megfelelő szakmai és pénzügyi háttéren felül a forgatás minőségét alapvetően a színészek és stábtagok egymás iránti tisztelete és szeretete határozza meg. Nincs a Földön annyi pénz, amely képes az emberi kvalitást felülírni ? nyilatkozta az eddigi munkáról Herczeg Attila, a reklámszakmából érkező elsőfilmes rendező.

Osvárt Andrea, a film egyik főszereplője szerint a Megdönteni Hajnal Tímeát az elmúlt évek legjobb vígjátéka lesz. A történet kapcsán elmondta, hogy a valós élete sok párhuzamot mutat filmbéli karakterével. ? Nekem is idén volt a 15 éves érettségi találkozóm, ahol leginkább arra vágytam, hogy úgy beszéljenek velem, mint egy hétköznapi emberrel, s ne úgy, mint egy ismert személlyel. Úgyhogy abszolút bele tudom élni magam Hajnal Tímea szerepébe ? tette hozzá.

A film költségvetése 334 millió forint, melyből 233,5 millió forint a Magyar Nemzeti Filmalap támogatása. A fennmaradó rész közvetett állami támogatásból, szponzorációból és a gyártó Focusfox Stúdió önrészéből tevődik össze. A film fő média-támogatója az RTL Klub. Az MHT Produkció gyártásában készülő alkotás producere Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila, a forgatókönyvet Csurgó Csaba írta.

Szóljon hozzá!