ZETApress

hírportál

Nagy füzet az Urániában

GyémántokNagy sikerrel mutatták be Szász János új filmjét. Elsöprő siker övezte Szász János legújabb filmjének díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban. A nagy füzet című című film szeptember 19-től érkezik az országos mozi hálózatokba a Budapest Film forgalmazásában.

A tegnap esti premieren közel 450 vendég előtt vette át Szász János a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Kristály Glóbuszt. A díjat a rendező A nagy füzet két főszereplőjének, Gyémánt Andrásnak és Gyémánt Lászlónak ajánlotta. Szász János filmje a Kossuth-díjas magyar származású svájci írónő, Agota Kristof közel negyven nyelven megjelent világhírű kultuszregényéből készült, és Karlovy Vary-ban a Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált, ahol elnyerte a Kristály Glóbusz-fődíjat. A filmet Oscar-díjra nevezi a magyar jelölő bizottság.

A film országszerte 25 moziban lesz látható csütörtöktől, multiplex és artmozi hálózatokban egyaránt, és egyes mozikban angol felirattal is elérhető lesz. ? A nagy füzet háborús film háború nélkül, egy történet ártatlan, de kegyetlen gyerekekről, akik nem tisztelnek semmilyen erkölcsöt. Egy kiskorú, gyilkos természetű fiú ikerpár története. Két test, egy szellem; két test, egy akarat. Ugyanúgy beszélnek, befejezik egymás mondatait, mindig ugyanazon a hullámhosszon vannak. Amit egyikük kigondol, a másik megteszi. Amikor ölnek, az igazságért teszik. Két test, egy lélek. Minden porcikájukkal vették az ikrek, hogy mit forgatunk, mi a történet mélység-élessége. Remek színészeim voltak! ? mondta Szász János.

A Budapest Film Kft. a hazai filmforgalmazás egyik meghatározó, független piaci szereplője. A közel 25 éves fennállás óta már több ezer nemzetközi és hazai filmet juttatott el a nézőkhöz. A Budapest Film Kft. a berlini székhelyű A Company Filmed Entertainment AG. leányvállalata. Az anyacéget 2002-ben alapították és leányvállalataival együtt mára az egyik meghatározó jogkereskedő társasággá vált Kelet-Európában és a FÁK országaiban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Trilógia a Szkénében | ZETApress

Szóljon hozzá!