ZETApress

hírportál

Byzantium a Toldiban

ByzantiumEleanor és Clara, a két rejtélyes fiatal nő egy erőszakos bűncselekmény helyszínéről egy angol tengerparti kisvárosba érkezik. A lepusztult parti hotelek egyikében próbálnak szállást szerezni. A gyakorlatias Clara a testét árulja, hogy pénzt keressen ? láttuk délelőtt a Byzantium című 118 perces, feliratos angol thrillerben, a Toldi moziban.

Hamarosan megismerkedik a félénk és magányos Noellel, aki befogadja őket a valaha jobb napokat látott motelbe, a Byzantiumba, melyből Clara hamarosan bordélyt csinál. Az ártatlan iskoláslány, Eleanor pedig találkozik a rokonlélek Frankkel, akinek akaratlanul feltárja az igazságot életükről: ő Clara lánya, 1804-ben született, és mindketten vámpírok. A csendes kisvárosban hullani kezdenek az emberek. Ám a múlt, mely elől a két nő olyan régóta menekül, hamarosan utoléri őket ? megdöbbentő következményekkel.

A Neil Jordan (Interjú a vámpírral) rendezte gótikus thriller, a Byzantium évszázadokon átívelve a XXI. században kelti életre a vámpírfilm műfaját. A film főszereplői: Gemma Arterton (A Quantum csendje, Perzsia hercege, Tamara Drewe) és Saoirse Ronan (The Host, Hanna ? Gyilkos természet, Vágy és vezeklés). A 16 éven aluliaknak nem ajánlott film bemutatója augusztus 1-jén lesz a Budapest Film Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!