ZETApress

hírportál

Én és te a Puskinban

Én és teA kissé magának való tinédzser, Lorenzo (Jacopo Olmo Antinori) azt hazudja otthon, hogy síelni megy az osztálytársaival, helyette azonban leköltözik a pincébe ? láttuk tegnap este 18 órakor az Olasz Kultúrintézetben, az Én és te című 96 perces, színes, feliratos olasz filmdrámában.

A fiú a külvilágtól végre elzárva csak maga lehet ? lustálkodhat, pihenhet, leselkedhet, vagy éppen zenét hallgathat és olvashat. Arra a legkevésbé sem számít, hogy tervét megzavarják: váratlanul betoppan 23 éves féltestvére, Olivia (Tea Falco). A lányt szinte nem is ismeri, és első ránézésre aligha lehetnének különbözőbbek: ő a problémás pasikat és a drogokat habzsolja, melyek lassan felemésztik. Lorenzóhoz hasonlóan Olivia is menekül a világ elől, és sokkal esendőbb, mint amilyennek tűnik. A fiúnak egy csapásra fel kell nőnie, hogy megmentse nővérét függőségeitől, illetve leginkább önmagától.

Rendező: Bernardo Bertolucci, író: Niccolo Ammaniti, forgatókönyvíró: Niccolo Ammaniti, Umberto Contarello, Francesca Marciano, Bernardo Bertolucci. Zeneszerző: Franco Piersanti, operatőr: Fabio Cianchetti, producer: Mario Gianani, Lorenzo Mieli. Vágó: Jacopo Quadri. Szereplők: Jacopo Olmo Antinori (Lorenzo), Tea Falco (Olivia), Sonia Bergamasco (Lorenzo anyja), Veronica Lazar (Lorenzo nagyanyja), Tommaso Ragno (Ferdinando), Pippo Delbono (pszichológus). Bemutató június 6-án, a Mozinet forgalmazásában.

A film Niccolò Ammaniti azonos című könyve alapján készült, a regény magyar fordítása az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg. A Strega-díjas író könyvét Olaszországban eddig már több mint félmillióan olvasták. Sokatmondó tény, hogy a világhírű alkotó, Bernardo Bertolucci éppen az Én és te megfilmesítésével tért most vissza hosszú évek után a rendezéshez. ? Életemben először készítek filmet olyan történetből, amelyet félmillióan olvastak vagy olvasnak épp. Lenyűgözött ez a két gyerek ? mondta Bernardo Bertolucci. A film premierje ma este 20 órakor lesz a Puskin moziban. Az Olasz Kultúrintézet és a Mozinet által, a Puskin mozi közreműködésével szervezett bemutatót találkozó követi Monica Stambrini rendezővel, a Villamosszék ? az Én és te werkfilmje ? készítőjével.

Szóljon hozzá!