ZETApress

hírportál

Világok harca a Corvinban

A Corvin Budapest Filmpalota és a Pannónia Szórakoztató kft. Együttműködésének köszönhetően a nagy sikerű Rock Klasszikusok koncertjei után ismét egy egyedülálló produkciót tudunk bemutatni a Corvin moziban. A londoni színpadról érkezik hozzánk a Világok harcának (The War of The Worlds) Jeff Wayne-féle 138 perces musical változata.

A főszerepben Liam Neesonnal, de Jason Donovan is megtalálható a szereplők között. A musical holografikus megoldásokkal élő sci-fi filmadaptáció. A speciális effekteknek és a pirotechnikusoknak köszönhetően a nézőknek minél meghökkentőbb, ?földönkívüli? élményben lesz része. Jeff Wayne darabja számos díjat nyert el a zenéje miatt. Az előadás csupán egyetlen egyszer, április 23-án, kedden látható a Corvin Budapest Filmpalota legnagyobb termében ? tudtuk meg Elsasser Klaudia igazgatótól.

Világok harca ? musical, holografikus megoldásokkal élő sci-fi filmadaptáció. A Jeff Wayne-féle musical változat a világon először áprilisban kerül a mozikba. A program felvétele 2012. december 15-én volt, a londoni O2 Arénában, teltház előtt. A multimédia beemelésével újjászületett történet HG Wells komor, viktoriánus kori meséjén alapszik, melyben a marslakók elözönlik Angliát.

Jeff Wayne darabja számos díjat nyert el a zenéje miatt. A szereposztás parádés: Liam Neeson alakítja George Herbertet, az újságírót ? felvételről, holografikusan kivetítve. A színpadon a maguk fizikai valójában játszó színészek között pedig Jason Donovant, Marti Pellow-t, Wicked?s Kerry Ellist, Kaiser Chiefs?s Ricky Wilsont, valamint Black?s Will Stapletont találjuk.

A felvétel szerves részét képezik a 45 zenész által élőben előadott The Eve of the War (A harc előestéje), valamint a Forever Autumn (Mindörökké ősz) című lemezek slágerei. A zenekart Jeff Wayne vezényli. A speciális effektek egy hatalmas vászonra voltak kivetítve a londoni színpadon. Pirotechnikusok és illuzionisták dolgoztak azon, hogy a nézőknek minél meghökkentőbb, ?földönkívüli? élményben legyen részük. A műsort HD-ben, 5.1-es Dolby hangzással rögzítették.

Szóljon hozzá!