ZETApress

hírportál

Ganxstával jön Terkel a mozikba

Vigyázat! Ősszel jön Terkel. Az alacsony költségvetésű, ám annál trükkösebb 3D-s animációs filmet néhány szerencsés már láthatta a tavalyi Anifest-en. Hamarosan a hazai mozik is műsorra tűzik ezt a kegyetlen humorú történetet a dán 6/a. osztály tanulóiról. South Park dán módra, Ganxsta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér magyar hangjával.

Terkel, a fogszabályzós és pattanásos tinédzser próbálja elviselni idegesítő húgát, láncdohányos anyját, depressziós apját, osztálytársairól nem is beszélve; ám amikor túlsúlyos és ronda osztálytársnője viszonzatlan szerelme okán öngyilkosságot követ el miatta, elszakad a cérna. Pedig a java még csak ekkor jön: valaki halálosan megfenyegeti! Ráadásul az új, fiatal és lelkes tanár bácsi, osztálykirándulásra készül elvinni a srácokat. Hamarosan meglátjuk, elhárul-e a véres fenyegetés réme Terkel göndör feje fölül.

A szerző, a népszerű dán humorista Anders Matthesen világát három filmes alkotó, Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen, és Stefan Fjeldmark ültette át néha a South Parknál is durvább poénokkal tűzdelt egész estés 3D-s animációvá.

A Terkel, magyar szinkronja most készül. Egyedülálló módon az összes szereplő magyar hangját három ismert személyiség, Ganxsta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér kölcsönzi. Ganxsta már rutinos szinkronszínésznek számít, ám a műsorvezető és a humorista most először próbálja ki ezt a műfajt, a hírek szerint igen lelkesen. A filmet a Budapest Film mutatja be 2006 őszén.

Szóljon hozzá!