ZETApress

hírportál

Elmarad a Dumafilm

A szemle információs programjában szereplő Dumafilm című alkotás vetítését Fábry Sándor személyiségi jogaira való hivatkozással letiltatta. Az eredetileg ma 17:15-re és 21:30-ra a Corvin moziba meghirdetett vetítések elmaradnak ? tudatta a Filmszemle Sajtóiroda.

A május 4-én nagy sikerrel bemutatott Dumafilm című produkciónk filmszemle vetítéseit Fábry Sándor, az egyik főszereplő, jogi képviselője útján, a szemlebizottsághoz eljuttatott levelében letiltotta, arra való hivatkozással, hogy a film nem az eredeti koncepció szerint valósult meg. Ezt mi határozottan cáfoljuk és cáfolja ezt magának Fábry Sándornak a forgatás során tanúsított és a filmben látható magatartása is ? vallja Szomjas György rendező és Huszár Viktor producer, HVD Produkció. A film munkavetítése után Fábry Sándor kérte három mondat kivágását és tanúk előtt kijelentette, hogy egyébként a film részemről rendben van. A kért módosításokat természetesen megtettük.

A film három gyerekkori barát találkozását örökíti meg a 2010-es országgyűlési választások időszakában. A beszélgetések múltról, jövőről, politikáról folytak, amelyekben Dettre Gábor, Heller Gábor és Fábry Sándor is mindvégig aktívan, jó hangulatban vett részt. A bemutató alkalmával egyöntetű vélemény alakult ki, hogy a film Fábry Sándorra vonatkozóan semmilyen sértő elemet nem tartalmaz. Fábry Sándor magatartását érthetetlennek, ellenségesnek és sérelmesnek tekintjük, ami ellen tiltakozunk ? fejeződik be levelük.

Tisztelt Szemletanács! Tisztelt Elnök Úr! Kedves Gábor! ? kezdődött Fábry Sándor levele. Értesítelek, hogy a szemlére nevezett, közreműködésemmel készült Dumafilm című ?alkotás? bemutatásához soha, semmilyen formában nem járultam hozzá, sőt, annak bemutatását, illetve forgalmazását erősen tendenciózus jellege miatt, többször, szóban, illetve írásban megtiltottam.

A film producere, Huszár Viktor ennek ellenére ez év május 4-én az Uránia moziban bemutatta, illetve a szemlére nevezte. Kérlek, miután a film helyzete abszolút jogsértő, aki bemutatja, úgy szintén jogot sért, ezért a Dumafilmet a szemle programjából törölni szíveskedjetek! Barátsággal: Fábry Sándor ? fejeződik be a letiltó levél. Szomjas György, a film rendezője, Dettre Gábor, az egyik szereplő, valamint Huszár Viktor producer az első vetítés időpontja előtt negyedórával, 17 órakor sajtótájékoztatót tart az események hátteréről a Corvin mozi kávézójában.

Szóljon hozzá!