ZETApress

hírportál

Művészi Fantom

Belgrád, 1979. Amíg Tito elnök Kubában egy nemzetközi értekezleten vesz részt, a város figyelmét egy rejtélyes Fantom kelti fel, aki egy lopott fehér Porschéval elképesztő kaszkadőr bemutatót tart éjszakánként Belgrád utcáin ? láttuk délelőtt a Művész moziban.

A rendőrség kudarcot vall az elfogásában, és amikor elterjed a rendőrséggel folytatott macska-egér játék híre a köztudatban, az emberek éjszakánként összegyűlnek, hogy megnézzék. A belgrádi Fantom egyre jobban élvezi a népszerűséget, így egyik nap betelefonál a rádióba és nyilvánosan kihívja a rendőrséget, hogy próbálják meg elfogni.

Ez a korszakban nyílt ellenállásnak számított, és több mint tízezer ember sereglett az utcákra, hogy támogassa hősét. A Fantom és a fehér Porschéja igazi legendává vált, amikor Belgrád utcáin autós bemutatójával Tito rendőrségét provokálta. Tito elvtárs, kapj el, ha tudsz! ? láttuk Jovan B. Todorovic: A belgrádi Fantom (The Belgrade Phantom) című 80 perces szerb filmjében.

Forgatókönyvíró-producer: Bogdan Petkovic, Jovan B. Todorovic, Juhász István. Operatőr: Nagy András. Zene: Nemanja Mosurovic, Slobodan Negic. Szereplők: Milutin Milosevic, Marko Zivic, Radoslav Milenkovic, Andrej Sepetkovski, Milos Samolov. Bemutató április 14-én a MOKÉP forgalmazásában.

Szóljon hozzá!