ZETApress

hírportál

A király beszéde

Bertie (Colin Firth) sosem volt a szavak embere, mivel beszédhibája mindig is erősen hátráltatta. Azonban apja, V. György halála után, VI. Györgyként királlyá koronázzák, és mint uralkodónak kötelessége időnként nyilvános beszédet adni, és szólni Anglia népéhez.

Különösen fontos ez most, a ?30-as évek második felében, amikor már érződik a háború előszele. Feleségével, Erzsébettel (Helena Bonham Carter) mindenféle gyógymódot kipróbálnak, hogy legyőzzék a beszédhibát, de mind hiába ? láttuk délelőtt A király beszéde (The King?s Speech) című kétórás angol-ausztrál történelmi filmdrámában, a Toldi moziban.

Azonban akad egy ember, aki szentül hiszi, hogy helyre tudja hozni a király beszélőkéjét. Lionel Logue (Geoffrey Rush) a különös módszereiről ismert ausztrál logopédus veszi kezelésbe az újdonsült uralkodót.

Filmstúdió: The Weinstein Company, rendező: Tom Hooper, forgatókönyvíró: David Seidler, zene: Alexandre Desplat, operatőr: Danny Cohen, vágó: Tariq Anwar, látványtervező: Eve Stewart, jelmeztervező: Jenny Beavan. Szereplők: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Guy Pearce, Timothy Spall, Derek Jacobi. A 12 Oscarra jelölt film magyarországi bemutatója február 3-án lesz a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!