ZETApress

hírportál

Húsvéti Passió

A MOKÉP forgalmazásában húsvétkor jelenik meg A passió Blu-rayen. Az ICON Entertainment Internationallel kötött stratégiai megállapodás alapján idén húsvétkor, áprilisban jelenteti meg a MOKÉP az Oscar-díjas Mel Gibson A passió (The Passion of the Christ) című nagy sikerű moziját.

A Krisztus életének utolsó tizenkét óráját, perének és keresztre feszítésének körülményeit feldolgozó 2004-es alkotás sok százmillió dollárt hozott csak az amerikai mozikban, nem is beszélve akkor még a kimagasló nemzetközi bevételekről ? tudtuk meg Hámori Dánieltől.

Gibson harmadik rendezése megjelenésekor egyszerre generált heves vitákat merészen felstilizált, egyesek szerint túlzottan reálisan ábrázolt brutalitása miatt, ugyanakkor a Római Katolikus Egyház az egyik legkiemelkedőbb vallásos filmnek választotta nemrég. Gulyás Balázs, a MOKÉP igazgatója kifejtette, a film megjelentetése kiemelt fontossággal bír, mind filmművészeti, mind vallási vetületeit tekintve, és pontosan illeszkedik a MOKÉP társadalmi szerepvállalásába. Krisztus keresztútját az evangéliumok tükrében megelevenítő alkotás megkerülhetetlen mind a hívő emberek, mind az igényes mozgóképi alkotásokat kedvelők számára.

Jim Caviezel értő megformálásában Krisztus egyszerre érzékeny, a világra nyitott, de mégis megingathatatlan Ember, aki isteni erőt sugároz. A film a Getsemáne-i kertbeli imától, Iskarióti Júdás csókjától egészen a keresztútig és a jeruzsálemi Koponyák hegyén a kereszthalálig követi a Názáreti Jézus sorsát.

Az alkotás kiemelten foglalkozik az ez idő alatt lezajlott testi és lelki szenvedésekkel, melyek a megváltásban csúcsosodtak ki. Ugyanakkor a film visszapillantásokban felvillantja Krisztus korábbi útját, tanításait, a film zárlatában pedig mintegy újra megerősíti a hírt: ?harmadnapon halottaiból feltámada??

Caleb Deschanel csodálatosan festményszerűre komponált képei, és John Debney szívfájdítóan szép zenéje hibátlanul keretezik a filmet, melyet végig egybetart Gibson feszes rendezése. A már régóta jogosan várt Blu-ray lemez a brit kiadással megegyező specifikációkkal és extratartalommal jelenik meg. A MOKÉP és az Icon együttműködésében a tervek szerint az év folyamán a cég további filmjei is kiadásra kerülnek majd. Ezen túlmenően 80-100 cím megjelentetését tervezi a MOKÉP a 2011-ben. Ízelítőül néhány cím: A londoni férfi, 30 nap éjszaka, Egy komoly ember.

Szóljon hozzá!