ZETApress

hírportál

Bulvár a Művészben

Gyurika a fiatal filmrendező, több sorstársához hasonlóan évek óta házal új forgatókönyvével, hogy elkészíthesse következő nagyjátékfilmét a férfiról, aki tud repülni ? láttuk tegnap este Sára Júlia: Bulvár című 54 perces színes tévéfilmjének díszbemutatóján, a Művész moziban.

A szintén filmrendező barátján, Putyin kívül senki nem hisz a tervében és a tehetségében. A producere csak hitegeti, de valójában túlságosan filozofikusnak tartja az ötletét, és nem törődik vele ? olvashatjuk Görgey Gábor: Bulvár című drámájában, mely a film alapjául szolgált.

A helyzet azonban egy fatális véletlennek köszönhetően egyik pillanatról a másikra megváltozik. Gyurikának egy pályázaton tévedésből rengeteg pénzt adnak, hogy elkészítsen egy giccses, kommersz, közönségfilmet, s ettől hirtelen az érdeklődés, a figyelem középpontjába, valamint a producerek, színészek és érdekbarátok egyre jobban szorító gyűrűjébe kerül.

Gyurika gyakorlatilag elveszti az irányítást a saját élete és főleg a saját filmje felett, az események lavinaszerűen sodorják magukkal, látszólag fontos és sikeres emberré válik, de közben egyre nagyobb lelki tehertétellel jár számára a filmforgatással kötött kompromisszum, melytől egy ponton túl, úgy érzi, csak egyetlen egy módon tud megszabadulni: ha elrepül, s ezzel egyben életre kelti saját, eredeti filmálmát is.

Szereplők: Trill Zsolt, Gyuricza István, Kern András, Müller Júlia, Scherer Péter, Bezerédi Zoltán, Gáspár Kata, Vallai Péter, Koltai Róbert, Majsai-Nyilas Tünde, Kari Györgyi, Halmágyi Sándor, Rózsa György, Elek Ferenc, Szabados Mihály.

Forgatókönyvíró: Sára Júlia, operatőr: Babos Tamás, zeneszerző és -szerkesztő: Melis László, vágó: Juhász Kata, hangmérnök: Kőporossy János, díszlettervező: Makai László, jelmeztervező: Breckl János, rendezőasszisztens: Bíró Judit, gyártásvezető: Nedeczky István.

A tévéfilm a Duna TV támogatásával készült, így bemutatója is ott lesz 2011. januárban. Mint Garami Gábor producer kérdésemre elmondta az esti Teréz körúti fogadáson, a februári Magyar Filmszemlére nem nevezhetik, mert ez jövőre elmarad. Eredetileg áprilisra halasztották, de ma még ennek megrendezése is bizonytalan.

Szóljon hozzá!