ZETApress

hírportál

Decemberi szellemjárás

Jön a Zimmer Feri2! December 2-ától látható a mozikban az év legszellemesebb vígjátéka, a Zimmer Feri2! Már csak néhány nap és mozikban a Fikász család nyáron, Ráckevén forgatott szórakoztató kalandja.

Ferenc, a felesége Vilma, lányuk Rózsi, a vejük Pista és a strand-büfés Charlie visszatérnek, hogy ezúttal a vendéglátásban megszerzett tapasztalataikat a modern kor követelményeihez igazodva a kastélyszálló-bizniszben kamatoztassák.

Charlie és Pista közösen találnak egy teljesen romos, elhagyatott kastélyt egy távoli kisfaluban, amit pár ezer forintért meg is szereznek a helyi önkormányzattól. A sikeres üzletre épp áldomást isznak a kocsmában, ahol egy öregembertől megtudják, hogy a kastély el van átkozva, ezért akart tőle megszabadulni a polgármester. De Charlie és Pista csak nevetnek az öregen.

Kölcsönökből finanszírozva felújítják a kastélyt, amely tárt karokkal várja a vendégeket, akik a kezdetben nem igazán tolonganak. A család eszének Ferinek ekkor ? ezúttal is ? zseniális ötlete támad. El kell terjeszteni, hogy a Savolyai-kastélyszállóban szellem kísért, amely hírre majd csak úgy özönlenek a kíváncsi vendégek.

Éjszakánként lepedőt húz a fejére és elkezdi riogatni a vendégeket. A trükk sikeresnek bizonyul, híre megy a kísértetnek és megindul a vendégek hada. Minden a legnagyobb rendben megy addig, amíg egy éjjel Feri meg nem pillant egy másik szellemet?! Egy igazit! És ekkor kezdődnek el a bonyodalmak?

Lányával érkezik A Zimmer Feri2 díszbemutatójára Kovács Lajos a színészóriás! ? Vanda az én Sandra Bullock-om ? mondja. Lopva készült színművészetis felvételijére a Zimmer Feri Fikász Rózsija. Nem véletlenül kellett titkolnia tervét: édesapja, az elismert színész, Kovács Lajos óvta őt a színészpályától. A szigorú apuka azóta megbékélt Vanda választásával, sőt, büszke lányára, aki számára a magyar Sandra Bullock. Kovács Vanda édesapja nem volt elragadtatva, amikor kiderült, hogy lányát felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Lajos egyszerűen féltette Vandát, mert tudta, mennyire kemény hivatás a színművészet.

Titokban készültem a felvételire, előfordult, hogy a suliban kilógtam óráról a mosdóba, hogy memorizáljam a monológokat. Nem kértem senkitől segítséget és édesapám nevével sem akartam visszaélni. Amikor felvettek, apukám persze boldog volt, de nem sok jóval biztatott, hiszen ő tudta, milyen nehéz szakmát választok ? árulta el a Centrál Színház művésznője, aki azóta több darabban is játszott együtt édesapjával. ? Sokszor alakult úgy, hogy apját-lányát alakítottunk a színpadon, sőt a Tűzvonalban című sorozatban már direkt apát kérték fel az általam alakított karakter édesapjának szerepére. Nagyon büszke rám, ahogy szokta mondani, én vagyok az ő kicsi Sandra Bullock-ja ? mesélte nevetve Vanda, aki a Zimmer Feri Rózsijaként sokak szívébe belopta magát.

Kovács Lajos ma már hihetetlenül büszke lányára, elismeréssel beszél művészetéről: ? Soha nem kellett közbenjárnom, Vanda a saját erejéből ért el mindent. Szeretem, amit csinál, mert nagyon sokszínű. A humora egészen különleges, de tud nagyon meghatóan is játszani. Mindig örömet okoz, ha színpadon, vagy a mozivásznon látom. Egyik kedvencem a Zimmer Feriben alakított szerepe, amelynek második részét együtt nézzük meg a film díszbemutatóján ? tette hozzá a színészóriás.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szellem Feri, a határátlépő | ZETApress

Szóljon hozzá!