ZETApress

hírportál

Nevess Mickey-vel!

Visszatér a régi Mickey egér. A Disney Csatorna októberben bemutatja a Nevess Mickey-vel! ? című sorozatot, amely biztosan jókedvre deríti majd az egész családot, hiszen Mickey, Donald, Goofy és a többiek garantálják a felhőtlen szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Nevess Mickey-vel nem más, mint válogatás a régi animációkból. Természetesen a gyerekek és a felnőttek már a digitálisan feldolgozott változatot nézhetik meg a Disney Csatornán, annak érdekében, hogy minél jobb minősében láthassák Mickey egér és barátainak történeteit.

A sorozat tartogat néhány meglepetést is a nézők számára, hiszen a klasszikus animációk zenéjét Miley Cyrus, Jonas Brothers és a Black Eyed Peas szolgáltatja. A sorozatot október 30-án, szombaton 8:30-tól lehet megtekinteni a Disney Csatornán ? tudtuk meg Bak Anitától.

Érdekességek

Walt Disney először Mortimernek nevezte meg az általa megalkotott egeret. Szerencsére, Walt Disney felesége Lillian lebeszélte róla és a Mickey nevet javasolta. Mickey egér a barátnőjével ? Minnie egérrel együtt ? a Willie gőzhajó című animációs filmben mutatkoztak be először. Walt Disney Oscar-díjat kapott Mickey egér megalkotásáért. A ceremónián Mickey egér maga is megjelent.

Mickey és barátai

MICKEY EGÉR ? A világ legismertebb egere 1928-ban kezdte karrierjét és azzal vált híressé, hogy ő volt az első animációs figura, aki egy teljes egészében szinkronizált, hangos rajzfilmben szerepelt, amelynek címe Willie gőzhajó. Ismert, túláradó felkiáltásaival, mint a ?Te jó ég!? átragasztja lelkesedését az emberekre, és gondtalan, vidám stílusa örök optimista figurává teszi, akit a gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek.

MINNIE EGÉR ? Minnie gondoskodó, meleg személyiség, tökéletes párja Mickeynek. Ők ketten igazán szép párt alkotnak. Minnie egeret mindenki megismeri különleges masnijáról és cipőjéről.

DONALD KACSA ? Mickey egér legjobb barátja, néha kicsit türelmetlen és sokat veszekszik, de ennek ellenére mindenki nagyon szereti. Donald 1934-ben szerepelt először A bölcs kis tyúk című rajzfilmben. Donald azonnal felismerhető és néha érthetetlen hangja legendássá vált az évek során, amely számos főszerepet hozott neki, pl. az 1943-ban Filmakadémiai Díjat is nyert.

DAISY KACSA ? Az elbűvölő és drámai Daisy 1937-ben debütált a filmvásznon a Don Donald című rövidfilmben, amelyben híres partnerével, Donalddal szerepelt együtt. Ezután Daisy évtizedeken keresztül játszott különböző filmekben, többnyire Donald partnereként. Habár néha kicsit heves és makacs, igazából Daisy egy kedves, életvidám kacsa.

GOOFY ? A jószívű, ügyetlen és szeretetreméltó Goofy 1932-ben tűnt fel először a filmvásznon a Mickey revüje című rajzfilmben. Optimizmusával, őszinte személyiségével sok rajongót szerzett magának az évtizedek során: a kiálló fogú, gondtalan Goofy-t a kicsik és nagyok is egyaránt szeretik.

PLUTÓ ? Mickey hűséges és szeretetreméltó kutyája. A közhiedelemmel ellentétben Plutó valójában már azelőtt megjelent, mielőtt Mickey kutyájaként ismertté vált: 1930-ban névtelen rendőrkopóként debütált a The Chain Gang (Rabok csapata) című rajzfilmben. Később, ugyanebben az évben Minnie kutyáját, Rovert alakította a The Picnic (A piknik) című produkcióban. De csak az 1931-ben bemutatott The Moose Hunt (A jávorszarvas-vadászat) című rajzfilmben talál rá Plutó a legjobb barátra, akit egy kutya kívánhat magának: Mickey-re. Plutó szolgálatkész, szeretetre éhes és kicsit ijedős.

A Disney Channels Worldwide

A portfolió 94 gyermekközpontú, családi csatornából és/vagy ún. channel feedből áll. Ezek 169 országban, 33 nyelven érhetők el, és többek között olyan márkákat foglal magába, mint a Disney Channel, a Disney XD, a Toon Disney, a Playhouse Disney és a Disney Cinemagic. Kábelen, műholdon és digitális földi sugárzáson keresztül, valamint a disztribúcióért felelős Disney-ABC-ESPN Televisionnel között stratégia partnerség révén a Disney Channels Worldwide több százmillió nézőhöz jut el világszerte.

A The Walt Disney Company EMEA

A TWDC a családi szórakoztatás terén sokoldalú és piacvezető, nemzetközi médiacég, amely öt üzleti szegmensből áll: tévécsatornák, vidámparkok és nyaralóhelyek, tévé- és mozifilmek, fogyasztási cikkek és honlapok.

A TWDC több mint 70 éve van jelen Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (Europe, Middle East and Africa ? EMEA). Összesen 23 országban több mint 5500 embert foglalkoztat. A TWDC, mint a régió egyik legjelentősebb filmforgalmazója, olyan sikerfilmekkel büszkélkedhet, mint a Disney/Pixar animációs filmje, az Fel!, vagy az igazi kasszasiker, a 3D-s Alice Csodaországban. A TWDC, mint Európa egyik legfőbb televíziós tartalomszolgáltatója számos saját márkás és márkázatlan csatornát működtet (pl. ESPN csatornák) és műsort szolgáltat. Többek között olyan sikersorozatokat is, mint a Lost, vagy a Született feleségek, amely a fiatal felnőttek tíz legkedveltebb amerikai sorozatának egyike Franciaországban, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban.

A Disney Channel 1995-ben jelent meg ebben a régióban, és növekedése töretlen volt egészen 2009-ig, amikor is újabb 15 országban kezdte meg működését az EMEA régióban, így már összesen több mint 58 millió háztartásban van jelen. Az új, csak fiúknak szóló, az EMEA régióban 13 országban elindult csatornával, a Disney XD-vel együtt 53 márkázott Disney csatorna üzemel az EMEA régióban 20 nyelven, 109 országban, ami azt jelenti, hogy a Diseny több mint 70 millió háztartásban van jelen. A párizsi Disneyland bevételei a 1992-es nyitás óta folyamatosan nőnek, és a két vidámpark ma már Európa első számú turista célpontjai.

Szóljon hozzá!