ZETApress

hírportál

Titkok a Puskinban

Buenos Airesben 1978-ban meggyilkolnak egy csinos, fiatal nőt. Benjamin Esposito (Ricardo Darin ? Aura, A kilenc királynő) szövetségi nyomozó kapja az ügyet ? láttuk délelőtt a Szemekbe zárt titkok című 127 perces argentin-spanyol filmben, a Puskin moziban.

A kezdetben egyértelműnek tűnő eset egyre bonyolultabbá válik, a szálak pedig olyan magasra vezetnek, ahol nem életbiztosítás kutakodni. Esposito azonban nem képes leállni, és mindent (karrierjét, magánéletét) kockára tesz a tettes elfogása érdekében?

Húsz évvel később, 1999-ben a már nyugdíjba vonult Esposito elhatározza, hogy regényt ír a karrierjét, sőt az egész életét meghatározó bűntényről, hogy képes legyen lezárni a múltat, megbékélni és a szemébe nézni annak a nőnek, aki mindig kitartott mellette?

Juan José Campanella a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjával jutalmazott, fordulatos, a múltat és a jelent izgalmasan variáló alkotása egy fanatikus férfi története, aki megszállottan próbált megoldani egy szörnyű bűntényt, de eközben majdnem mindent elveszített? Egy gyilkosság, egy szenvedély, egy nő, egy életen át?

Rendezte: Juan José Campanella, forgatókönyv: Juan José Campanella és Eduardo Sacheri, producer: Gerardo Herrero és Vanessa Ragone, főszereplők: Ricardo Darin, Soledad Villamil, Pablo Rago és Javier Godino. Operatőr: Félix Monti, vágó: Juan José Campanella, zene: Federico Jusid és Emilio Kauderer.

A HADDOCK Films és a CANAL+ Espana 16 éven aluliaknak nem ajánlott alkotása a Legjobb idegennyelvű film 2010 kategóriában Oscar-díjat, a Legjobb spanyol nyelvű külföldi film 2010 és a Legjobb debütáló színésznő 2010 kategóriákban Goya-díjat nyert. Bemutató Dolby SRD hanggal holnaptól a Mokép-Pannónia Kft. forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sikeres titkok | ZETApress

Szóljon hozzá!