ZETApress

hírportál

Török Ferenc készülő filmje a Budapest Filmnél

Jövőre mutatja be a Budapest Film Török Ferenc legújabb filmjét, az Overnight-ot. A film forgalmazásáról a forgatás mai kezdete előtt állapodott meg a forgalmazó az egyébként a tavalyi évben Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét gyártó Katapult Filmmel és hazai koprodukciós partnerével, a Filmpartners-szel. Magyarországon rendhagyó módon a Budapest Film a magyar-német koprodukció gyártási költségeibe is beszállt. Török Ferenc harmadik játékfilmje várhatóan a jövő évi Filmszemlén debütál, és ezt követően kerül a magyar és német mozikba. Korábban a Budapest Film forgalmazta nagy sikerrel Török Ferenc Moszkva tér és Szezon című játékfilmjeit is.

Az film történetét így meséli el a rendező:

Az Overnight története 24 óra alatt játszódik. E forró nyári napon főhősünk, a 33 éves budapesti sztárbróker élete fordulóponthoz érkezik. Reggel váratlanul Budapestre érkezik legfontosabb német ügyfele, hogy a stagnáló kelet-európai piacról kimenekítse eddig itt befektett részvényeit. Hősünkön kívül a brókercégnél senki sem tudja, hogy a beígért 25 százalékos hozamra momentán nincs fedezet. Az idő rövidsége miatt egy lehetséges megoldás kínálkozik: az éjszaka folyamán overnight tranzakcióval visszaszerezni a hiányzó összeget. A trükk lényege, hogy a még nála lévő pénzalapot, melynek értéke közel tízmillió euró, átutalja egy távoli időzónában lévő bankszámlára, s az alvó európai piacot kicselezve pár órányi aktív időt nyerjen az épp nyitva lévő távol-keleti tőzsdéken.

Segít-e a távoli évfolyamtárs?

Egykori évfolyamtársa évek óta Bombayben brókerkedik, az ő segítségével talán van még némi esély, hogy másnap reggelig realizálja a németnek ígért hozamot. Ha az ügylet nem sikerül, hősünket biztos börtön fenyegeti. A nap folyamán azonban történik még valami végzetszerű. A reggeli postával a fiú névtelen levelet kap, melyben egy pozitív terhességi teszt lapul. Nyomban elkezd nyomozni az illető kiléte után, így ismerjük meg hősünk kaotikus szerelmi viszonyait. Az első látásra tökéletesnek tűnő fiatalember életét hajnalra már a teljes káosz uralja.

A főbb szerepeket Bodó Viktor, Nagy Ervin, Szőcs Artúr, Máté Gábor, Eszenyi Enikő, Pető Kata, Gryllus Dorka és Gyabronka József alakítják. A német befektető szerepét Hanns Zischler játsza, aki Wim Wenders korai filmjeinek főszerepe után, Costa Gavras-szal, Szabó Istvánnal, legutóbb pedig Steven Spielberg-gel dolgozott a München című film budapesti forgatásán.

Szóljon hozzá!