ZETApress

hírportál

Szelíd teremtés

A Frankenstein terv Mary Shelley: Frankenstein című világhírű klasszikus gótikus regénye nyomán a filmteremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.

Egy talán jobb napokat látott bérházban egy rendező készül filmje megvalósítására. Az intézetből szökött kamasz fiú anyját keresve szinte véletlenül kerül a filmforgatás castingjába. A drámai események sora ott veszi kezdetét mikor a szerelőválogatás alatt a fiút naivsága, és egyenes tisztasága olyan hirtelen cselekvésekre ragadtatja, ami halálos balesethez vezet ? láttuk délelőtt a Szent István körúti Kinóban.

A rendezővel még soha nem történt semmi, ami akaratán kívül állt volna. Megérzi, hogy a fiú személyében egy nagyobb erővel találkozott. Mikor rájön, hogy a különös és szelíd gyerek az ő fia, aki sok évvel ezelőtt hívatlanul jött e világra, arra kényszerül, hogy egy kiszámíthatatlan és veszélyes úton induljon el. Más körülmények között találkozásuk talán esély lenne az újrakezdésre.

A film a szeretet felelősségéről, és a teremtő ember istenkísértő gőgjéről szól. Meglátni magunkat egy másik lényben, és túllépni akaratunk, érdekeink korlátain, szembenézni teremtésünk súlyával. Ez a tétje apa és fiú történetének. Mundruczó Kornél filmjét beválogatták a 2010-es Cannes-i Official Selection Verseny programjába, és a Szarajevói Filmfesztivál egyik fődíját is elnyerte. Bemutató szeptember 9-én, forgalmazza a Szuez Film Kft.

Szóljon hozzá!