ZETApress

hírportál

Élek és szeretek a Corvinban

A nyár utolsó jótékonysági filmvetítése és árverésére került sor idén már negyedszerre a MediaSales és a Corvin Film szervezésében tegnap este a Corvin Budapest Filmpalotában.

Az est filmje az Élek és szeretek volt, az elmúlt év egyik legmeglepőbb romantikus drámája két elképesztő főszereplővel (Lola Duenas és Pablo Pienda), akik hatalmas elismerésnek örvendenek hazájukban. A kétszeres Goya-díjas film (legjobb betétdal és legjobb női főszereplő) őszinte és meggyőző, humoros és megindító, sőt még el is gondolkoztatja a nézőt.

A megható társadalmi dráma főszereplője a 34 éves Daniel, az első európai ember, aki Down-kórban szenved, mégis sikerült egyetemi diplomát szereznie. Rögtön munkát is keres, Seville-ben egy segélyszolgálatnál helyezkedik el, ahol megismerkedik a szabadszellemű ám kissé zavaros magánéletű Laurával. Gyorsan kialakult barátságuk azonban szemet szúr barátaiknak és családtagjaiknak is és a probléma csak fokozódik, amikor Daniel beleszeret a lányba.

A spanyol rendező-forgatókönyvíró duó ? Alvaro Pastor és Antonio Naharro ? debütáló filmje gyakori társadalmi kliséket boncolgat: kit vagy mit tekintünk teljesen normálisnak, miért tekintjük automatikusan a Down-kóros embereket gyermeknek és milyen is az, ha valaki pusztán átlagos.

A vetítés a megszokott menetrend szerint borkóstolóval és árveréssel párosult Béres Szilárd a MediaGo Holding elnöke vezetésében, ahol a résztvevők a ChefParade kuponjaira és a Pántlika Borház és Pincészet borkülönlegességeire licitálhattak. A szervezők a befolyt összeget a Gézengúz Alapítványnak adományozzák, mely a születésnél károsodott vagy veleszületetten sérült gyermekek gyógyítását és rehabilitációját tűzte ki célul.

Szóljon hozzá!