ZETApress

hírportál

A kilencedik légió

Krisztus után 117-et írunk. A Római Birodalom Egyiptomtól Spanyolországig terjed, keletre pedig egészen a Fekete-tengerig nyúlik ? láttuk délelőtt A kilencedik légió című 97 perces akciófilmben, a Bécsi úti Palace Eurocenterben.

Britannia északi részén a folyamatos és könyörtelen hódításnak megálljt parancsolt egy nehezen fellelhető ellenség ? a barbár, rettegett pikt hordák ? gerilla harcmodora. Quintus, a Római Birodalom határszéli erődítményén való pikt rajtaütés egyetlen túlélője észak felé menetel Virilus legátus legendás kilencedik légiójával, azzal a paranccsal, hogy elsöpörjék a pikteket a föld színéről, és leszámoljanak vezetőjükkel, Gorlaconnal.

Amikor az ismeretlen hadszíntéren rajta ütnek a légión, és Virilust foglyul ejtik, Quintus kilátástalan küzdelem elé néz, hogy kicsiny szakaszával életben maradjon az ellenséges vonalak mögött, és a mostoha terepen elkerülje kegyetlen pikt üldözőit, miközben katonatársaival megkísérlik megmenteni legátusukat, és elérni a biztonságot nyújtó Római Birodalom határát.

Az író és rendező Neil Marshall: A kilencedik légiója egy megkapó élet-halál küzdelem, mely határozottan kritizálja a háttérben dúló hódítást és ellenséges inváziót. Egy kalandfilm a Gyilkos túra, Az utolsó mohikán és az Apocalypto modorában. Bemutató augusztus 26-án, a Mokép forgalmazásában.

Szóljon hozzá!