ZETApress

hírportál

Bogyó és Babóca

A Bogyó és Babóca mesesorozatból rajzfilm készült, melyet M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics rendeztek! ? tudatta Naszály György és Kovács Szilvia.

A sorozat Bartos Erika mesekönyve alapján készült, a történetek mesélője a magyar animáció legendás szinkronhangja, Pogány Judit, a zenét pedig az Alma Együttes készítette! A 26 részesre tervezett sorozat első 13 epizódja augusztus 12-től látható a mozikban!

M. Tóth Géza, a magyar animációs filmkultúra egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb alakja, jelenleg kisgyerekkorú közönség számára készít rajzfilmsorozatot a KEDD Animációs Filmstúdióban. A többek között Oscar-díjra is jelölt animációs rendező filmjei számos nemzetközi fesztiváldíjat nyertek.

Rövidfilmjei mellett készített televíziós sorozatokat, sikeres operafilmeket, legújabban pedig a Bogyó és Babóca animációs változata. A sorozat Bartos Erika mesekönyve alapján készült, mely több mint százezer eladott példánnyal a 2008-as és 2009-es év legnépszerűbb magyar gyerekkönyve volt. A két főhős: Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány sok kedves kalandot élnek meg együtt, s közben új barátokat szereznek és megismerik az őket körülvevő világot.

A 26 részesre tervezett sorozat (melyből az első 13 rész elkészült és augusztusban mozikba is kerül) hagyományos rajzi animációs technikával és számítógépes 2D technikával készül. A történet elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztályt szólítja meg. A magyar animációs film aranykorában, a ?60-as, ?70-es és ?80-as években évente több televíziós rajzfilmsorozat is készült a kisgyerekek számára, de a KEDD stúdió mostani vállalkozásához hasonlóra több mint húsz éve nem került sor.

A rendezőpáros: M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics nagy hangsúlyt fektet a kisgyerekek érdeklődésének, befogadási rutinjának, előzetes ismereteinek a sajátosságaira. Fontos szempont az egyszerű szerkesztés, a jól felismerhető karakterek kialakítása és a gyermeki képi világ megőrzése. A mese zenei atmoszféráját és a főcímdalt az óvodások körében nagy népszerűségnek örvendő Alma Együttes készítette. A történetek mesélője a magyar animáció legendás szinkronhangja: Pogány Judit.

A sorozat első 13 epizódja augusztusában kerül mozikba és karácsonyra a tévéképernyőn is megjelenik. Természetesen elkészül a rajzfilmsorozat DVD-változata is. A Stúdió máris megnyitotta internetes áruházát, ahol Bogyó és Babócás gyerekruha-kollekciótól a társasjátékokig sok mindent kínálnak a csigafiú és a katicalány rajongóinak. A Bogyó és Babóca bolt weboldalukon megtalálható.

Szóljon hozzá!