ZETApress

hírportál

Kisfilmmel a nagyfilmek városába

Filmes vagy? Vagy filmes szeretnél lenni? Ha van egy videokamerád, hozzá egy jó sztorid, és titkon mindig arra vágytál, hogy eljuss Hollywoodba, most itt az alkalom! Az AXN, a Sony Pictures Entertainment akció- és kalandcsatornája a UPC kábeltelevíziós szolgáltatóval közösen Rövidfilm pályázatot hirdet, amelyre bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét. A pályázat részletei a weboldalukon olvashatóak. A beküldési határidő 2007. augusztus 15.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. A legjobb húsz kisfilmből szeptember folyamán Budapesten megrendezik az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol kiderül, ki nyeri az első díjazottnak járó tízezer eurós fődíjat, és ki utazhat Hollywoodba, hogy ellátogathasson a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is.

A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi. A UPC és az AXN tervezi, hogy a későbbiekben hasonló filmfesztivált szervez a Közép-Európai régió más országaiban is.

A kisfilm nehéz, de izgalmas műfaj. A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ezeknek az alkotásoknak, ám a televízió alkalmas médium arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson e műfaj képviselőinek. Csatornánk fontosnak tartja, hogy felkarolja a helyi filmes kezdeményezéseket, és a számára adott nemzetközi háttérrel újonnan felfedezett tehetségeket indítson el a filmkészítői pályán, nyilatkozta Stephen White, a csatorna regionális ügyvezető igazgatója a szerda esti fogadáson.

Gyakorta kimagasló tehetségek is rejtve maradnak, mert alkotásaiknak nincs lehetőségük a nagyközönség elé jutni. Pedig a videómegosztó oldalak sikere is azt mutatja, hogy amatőrök is sokszor készítenek nagy érdeklődést keltő, izgalmas és igényes rövidfilmeket. A fesztivál megrendezésével is szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezek az alkotók a televízió révén a tömegek számára megmutatkozhassanak és ezáltal is gyarapodjanak a színvonalas mozgóképes tartalmak, fejtette ki a pályázat meghirdetése kapcsán Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója.

AXN akció- és kalandcsatorna

Az AXN akció- és kalandcsatorna nagysikerű akció- és kalandfilmeket, illetve sorozatokat, valamint elsőrangú sporteseményeket és valóságshow-kat sugároz. A csatorna Latin-Amerikától Európán és a Közel-Keleten át egészen Ázsiáig a világ 50 országában látható, és a kalandra, izgalomra vágyó 18-34 éves korosztály egyik kedvenc programja. Az AXN a Sony Pictures Television International 35 nemzetközi televíziós hálózatának egyike. A Sony Pictures Television International tulajdonosa a Sony Pictures Entertainment. Az AXN-t a marketing és az értékesítés területén Magyarországon az HBO képviseli. További információ az AXN honlapján található.

UPC vezető szélessávú szolgáltató

UPC Magyarország vezető televíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltató. Félszáz hazai település több mint 700 ezer háztartásának kábeltelevíziós ellátásáról gondoskodik, emellett 16 városban és környékén internet-hozzáférési és kábeles telefonszolgáltatást, továbbá az ország egész területén digitális műholdas televíziós szolgáltatást is nyújt. A UPC Magyarország a 10 európai országban, valamint Ázsiában és Dél-Amerikában jelen lévő Liberty Global, Inc. száz százalékos tulajdonú leányvállalata. További információk a UPC honlapján olvashatók.

A Sony Pictures Television International (SPTI)

A SPTI a saját gyártású tévésorozatok és mozifilmek forgalmazása mellett bőséges filmtárának régebbi gyártású produkcióit is értékesíti. A forgalmazott filmeket és egyéb műsorokat egyre több műsorszolgáltató sugározza világszerte: ezek világszinten mintegy 240 millió nézőhöz jutnak el, a világ több mint száz országának 35 televíziós hálózatán keresztül. A SPTI az amerikai sorozatok és játékfilmek mellett a helyi gyártású, minőségi műsorokat is készít. Ennek keretében az SPTI jelenleg nyolc országban végez műsorgyártást: Brazíliában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban és az Egyesült Királyság területén. A SPTI a Sony Pictures Entertainment tulajdonában lévő vállalat, nemzetközi televíziós hálózata a cég hosszú távú stratégiájának egyik fő pillére.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Még két hétig forgathatsz!

Szóljon hozzá!