ZETApress

hírportál

Bestiáda a Francia Intézetben

Egy nő nyomtalanul eltűnik. Egy hóvihar után találnak rá a kocsijára egy eldugott kis falu határában. Míg a rendőrség tanácstalan öt idegen keveredik gyanúba. Mindegyiknek megvan a maga sötét titka, ám szemtanú nincs, leszámítva az állatokat.

A kontinenseken átívelő hátborzongató thriller-noir a sokoldalú Dominik Moll (Harry csak jót akar, Lemming) bravúros adaptációja Colin Niel: Seules les betes című díjnyertes regényéből. Kurosawa: A vihar kapujában című művére emlékeztető cselekményszövés fókuszában olyan szeretetéhes, ám boldogtalan figurák állnak, akik képesek bármeddig elmenni, hogy viszont szeressék őket – láttuk a mai sajtóvetítésen a Francia Intézetben.

A 116 perces Bestiáda felvonultatja a modern francia film új sztárjait – Damien Bonnard, Dénis Menochet, Laure Calamy, Nadia Tereszkiewicz és Valeria Bruni Tedeschi -, akik a végső pillanatban is meg tudnak lepni bennünket, mikor a rejtély utolsó részlete is a helyére kerül. A film a 76. Velencei Filmfesztivál Venice Day szekcióját nyitotta, majd a Tokiói Filmfesztiválon Közönségdíjat és a legjobb női alakítás díját is bezsebelte.

Rendező: Dominik Moll. Forgatókönyv: Dominik Moll, Gilles Marchand. Operatőr: Patrick Ghiringhelli. Vágó: Laurent Rouan. Zene: Benedikt Schiefer. Hang: Francois Maurel, Noemi Hampel and Matthias Schwab. Kosztüm: Isabelle Pannetier. Látvány: Emmanuelle Duplay. Producer: Caroline Benjo, Carole Scotta, Barbara Letellier, Simon Arnal. Tervezett bemutató szeptember 24-e a magyarhangya forgalmazásában.

Szóljon hozzá!