ZETApress

hírportál

A bombák földjén

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap, mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet közepén ? láttuk délelőtt a Toldi moziban A bombák földjén című színes, feliratos, 131 perces háborús drámában.

Életük azon múlik, sikerül-e a megfelelő zsinórt időben elvágniuk, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk.

William James bombaspecialista őrmester társaitól eltérően megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről, míg amazok egyszerűen csak túl akarják élni a már alig párnapos küldetésüket. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Backham-mel s amikor egy bombaraktárban a hozzá hasonlító holttestekre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

Kathryn Bigelow (Holtpont, Strange Days ? A halál napja) három Golden Globe-díjra jelölt drámája kíméletlenül őszinte portrét fest a háború lélekpusztító és addiktív jellegéről. A főszerepben az eddig ismeretlen Jeremy Renner meggyőző játékát láthatjuk, aki mellett feltűnik Ralph Fiennes, David Morse és Guy Pearce is. Bemutató jövő csütörtökön a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!