ZETApress

hírportál

Extrém esküvők hétvégén

Addams Family vagy A nagy Gatsby ? a különleges tematikáknak csak a képzelet szabhat határt, de azért vannak dolgok, amikről egy pár se mond le szívesen?

A nagy Gatsby és az Addams Family ihlette a legkülönlegesebb szertartásokat. Fehér ruha, házasságkötő terem, emeletes torta ? van, ami egy esküvőről sem hiányozhat! Vagy mégis? Egyre több pár dönt úgy, hogy szakít a sablonokkal, és olyan lakodalmat tart, amely tényleg csak rájuk jellemző. Az esküvőszervező jó szívvel emlékszik a három legérdekesebb lagzijára, melyek számára is feledhetetlenek maradnak.

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tematikus esküvők. Landesz Katalin esküvőszervező, a téma szakértője azt javasolja, minden pár törekedjen arra, hogy olyan szertartása legyen, amilyenek ők maguk. Az lakodalom tematikáját szolgáltathatja akár egy hobbi, kedvenc város, foglalkozás, város, ország, korszak. A Hungexpón november 10-11-én szombat-vasárnap megrendezésre kerülő Őszi Esküvő Kiállításon sok-sok tippet találhat minden házasulandó arra, hogyan tegye egyedivé és feledhetetlenné a nagy napot. Íme a Top3 különleges esküvő:

New York-i bringatúra

A fiatal pár egy bringatúrán ismerkedett meg: ugyanolyan biciklijük volt, az egyik pihenő alkalmával a fiú a lányét emelte fel, a hölgy azt hitte tolvaj ? a többi már történelem. Egy alkalommal körbebringázták a Nagy Almát, így a téma adott volt: bicaj és New York. A lakodalmat a Zsófia hajón tartották, az ültetőkártya beszállókártya volt a hajóra, az asztalok a metropolisz tereiről és utcáiról kapták a nevüket, a pár mögött New York-i tájkép kapott helyet, az asztalokon a város térképe volt látható, kis sárga taxikkal, sőt, a menyasszonynak virágbőröndje volt csokor helyett.

Addams Family esküvő

Ezen a menyegzőn minden a ruha köré épült. A menyasszony divattervező, aki, amint megkérték a kezét, álmodott egy igazán extrém ruhát: alul vörös uszály, felfelé pedig a ruha színátmenetesen fehérré vált. A helyszín a misztikus nádasdladányi Nádasdy-kastély volt. Az igent egy óriási kandalló előtt, hatalmas kovácsoltvas csillárok alatt, és ezernyi gyertya között mondta ki a fiatal pár. A násznép a kastély mellett egy arannyal, feketével és vörössel dekorált átlátszó sátorban mulatott hajnalig.

A nagy Gatsby frigy

A 20-as évek stílusa nem mindenkinek áll jól, de egy tavalyi esküvőn telitalálat volt a fiatal pár számára. A zene, a ruhák és a dekoráció is erre épült az alsópetényi Prónay-kastélyban. A hab a tortán pedig az, hogy a vendégek is egytől-egyig betartották a dresszkódot. A szertartást éjszaka tartották, ami szintén extrémnek számít, de egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házasulandók körében.

És ami örök

Landesz Katalin szerint bár Magyarországon még mindig szezonálisak az esküvők, ám mostanában már nem csak nyáron, hanem áprilistól-októberig tart a népszerű időszak. Télen erősen megcsappan a házasodási kedv, mivel a párok általában félnek az időjárástól, és a szabadtéri esküvők örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Katalin több éves pályafutása alatt néhányszor szervezett igazi téli lakodalmat, a leghangulatosabbat Pannonhalmán, a Viator Apátsági Étteremben, a letisztult üveg épületben megelevenedett a téli mesevilág. A dekoráció és a torta is olyan volt, mintha havas hangulatú volt, a fotófalat tobozok díszítették, a menyasszony kis bundát viselt.

A szakember leszögezte, semmiképpen sem szabad arra törekedni, hogy az esküvő extrém legyen, elég, ha csak különlegesebb, egyedibb a megszokottnál! Az Őszi Esküvő Kiállításon rengeteg inspiráció várja az ifjú párokat, hogyan tegyék egyedivé és különlegessé a nagy napot. Európa legnagyobb esküvői rendezvénye november 10-11-én lesz a Hungexpón.

Szóljon hozzá!