ZETApress

hírportál

Vásárolunk Óbudán

A Magyar Fotóművészek Világszövetsége és az MKVM közös szervezésében létrejött Vásárolunk… a XVIII. Nemzetközti Magyar Fotószalon D-kategóriájának válogatott fotóiból rendezett kiállítás tegnap délután nyílt meg az óbudai Korona téren a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum I. emeletén.

Köszöntőt mondott: Kiss Imre, az MKVM igazgatója és Patrus Sándor, az MFVSZ elnöke. A 2019. január 27-én vasárnapig látogatható kiállítást Tóth József Füles nyitotta meg. Fotóink Rósa István felvételei.

Mindennapi kenyerünk beszerzése, csak az alap vásárlási tevékenységünk, de valójában ennél sokkal szerteágazóbb aktivitásunkról beszélünk, ha ezt a szót halljuk. A javak és szolgáltatások magunkévá tétele már-már rítusszámba menő napi cselekedetünk, sokszereplős társasjáték ez, amiben a Gazdálkodj okosan! szabályai mellett izgalmas játszmákba is gabalyodunk egymással. Lenyomata ez társadalmi szerepvállalásunknak, globalizálódó világunkban félelmetes mérteket ölt ez a méta, ahol az adok-kapok, és az adogatás néha véresen komollyá fajul. Vigyázzunk hát magunk és őrizzük meg emberi méltóságunkat!

Szóljon hozzá!