ZETApress

hírportál

Kötelék a Belvárosban

Hommage a Radnóti 2014A Magyar Kárpitművészek Egyesületének Kötelék című kiállítása nyílt meg tegnap este a belvárosi Széphárom Közösségi térben, a Budapest V. Szép utca 1/B-ben. Nyitva tartás: hétfő: szünnap, kedd-péntek: 10-től 18-ig, szombaton 10-től 14 óráig. Vasárnap és ünnepnap, valamint más időpontokban bejelentkezés szükséges!

A Magyar Kárpitművészek Egyesülete 1996-ban alakult,több mint nyolcvan tagot összefogó művészeti szervezetté bővült, mely az európai gyakorlathoz mérten nagyszámú közösségnek tekinthető. Összefogja és képviseli a hazai tagság mellett a határon túli, illetve ma is külföldön élő tagjainkat.

Az egyesület eddig több mint száz nemzetközi és hazai kiállítás résztvevője és rendezője volt, melyek közül a legjelentősebbek a washingtoni Textil Múzeumban,a genfi ENSZ székházban, majd a kanadai Vancouverben és az olaszországi Ceriben a Magyar Kulturális Év alkalmából rendezett tárlatok. Jelentős eseményként említhető az Iparművészeti Múzeumban, Francia Intézetben, Európa Tanács Székházában Strasbourgban és a római Magyar Akadémián rendezett kiállításunk.

Amikor 20 éves lett az egyesület, a Milánói Expo Magyar Pavilonjában több mint húsz millióan láthatták közös alkotásainkat. Egyedülálló teljesítmény a közösen alkotott nyolc nagyméretű művünk, melyekből a Széphárom Közösségi Térben a Radnóti kárpit lesz majd látható, jeles művészeink alkotásaival együtt. A tárlat szeptember elsején szombatig látogatható.

Szóljon hozzá!