ZETApress

hírportál

Éjszaka a menny és a pokol határán

Július utolsó éjszakáján megnyílt a Vérrel festett versek című kiállítás az eReSz Klubban. Mint egy hete megírtuk, három művész és beugró barátaik rendhagyó tárlattal rukkoltak elő. A kiállítóterembe vezető lépcső gyertyákkal megvilágított fokain egy más világba csöppentek a látogatók.

Kések álltak ki a falakból, Hegedűs Hajnalka vérrel fröcskölt versei és Marilyn Monroe portréja fogadta a közönséget Nagy Gábor és Szalai Klári festményei között. Olyan közönséget, amelyet minden galéria elirigyelne tőlük.

Egy rendhagyó kiállításhoz rendhagyó megnyitó is jár. A szervezők interaktívvá tették az eseményt. A falakon található Hegedűs Hajnalka és T. Morin versek egy-egy példányát kinyomtatva szétosztották a látogatók között, akik felolvasóestet tartottak, így mindenki megismerhette a verseket, azok is, akik esetleg a gyertyafényben ezt nem tehették meg a falakra kihelyezett művek esetében.

Az asztalokon Nagy Gábor festőművész szakácsművészete is megmutatkozott, ízletes hidegtálakkal, salátákkal, húsokkal kínálta a látogatókat, némi abszurditással, hiszen a májat kanópuszokban tálalták. A rendezők próbáltak hatni az érzelmekre, így az asztal fölött a hét főbűn egyike, a Falánkságról készült festmény figyelte a tevékenységeket.

A látogatók megismerhettek egy kiváló, fiatal gitárost: Pilló Pétert és kedvesét: Mohai Mariettát (Alvajárók Égboltja formáció), majd Peti gondoskodott az este zenei hangulatáról. A tombola nem várt meglepetéseket okozott, mivel szó szerint mindenki nyert! Az eReSz Klub is, hiszen Szalai Klári (az egyik klubtulajdonos) képét is közkívánatra beválasztották a tombolák közé, de Nagy Gábor is megmutatta, hogy tiszta szívből szereti a közönségét, felajánlotta kisorsolásra az általa készített ékszereket a három festménye mellett, így szó szerint mindenki ajándékkal térhetett haza.

? Valóban rendhagyó este van mögöttünk, amelyből mindenki építkezhet a jövőben. Mi, kiállítóhelyként megismertünk rendkívül szerethető embereket, zenészeket, költőket, festőket és olyan barátaikat, akiket mindig szeretettel visszavárunk. A műértő közönség pedig (bízunk benne) egy olyan megnyitónak lehetett részese, amelyhez foghatóval eddig még nem találkozott! ? mondta el Rádi Károly, a másik klubtulajdonos és a kiállítás társszervezője.

Szóljon hozzá!