ZETApress

hírportál

Belvárosi Bizonytalanság

ConfuselessConfuseless címmel új csoportos kiállítás nyílt meg tegnap este az Art+Text Budapest Galériában, amelyen első alkalommal mutatkozott be négy fiatal művésznő: Dovák Melinda, Fábián Erika, Jauernik Zsófia és Kárándi Mónika. Az augusztus 3-án péntekig látható tárlat kurátora: Rieder Gábor.

A magyar kortárs képzőművészeti színtér legfiatalabb, harminc év alatti nemzedékéhez tartozó művésznők különféle művészeti pozíciókat képviselnek. Miként a nem létező, illetve alig létező ? internetes neologizmusok között megtalálható ? confuseless kifejezés is elbizonytalanít, elmossa a határokat, egyszerre állít és tagad, úgy a négy kiállító művész is zavarba hoz a magabiztosan bizonytalan művészeti állításaival.

Mániákus megszállottság, trópusi elvágyódás, pszeudovalóság és romantikus materializmus. A különféle technikák között találunk formázott vásznat, gipsz masszát, purhab szobrot, pöttyögető akrilfilcet, felfújhatós gumimatracot és digitális posztert is. Posztromantikus történetek négyféle megközelítésből.

Szóljon hozzá!