ZETApress

hírportál

Milán a legjobb magyar!

Milan Radisics, Hungary National Awards 2018Megvan a legjobb magyar fotó a Sony World Photography Awards-on: Radisics Milán nyerte a magyar Nemzeti-díjat a világ legsokoldalúbb fotóversenyén. A Nemzeti-díj és a Nyílt kategória győzteseinek teljes névsorát ma hirdetik ki. A fényképek idekattintva érhetők el.

A Sony World Photography Awards bejelentette, hogy az idei évben Radisics Milán nyerte a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjat. Radisics Milán a fotózás mellett budapesti székhelyű reklámügynökségének kreatív vezetőjeként dolgozik. Radisics egy képből álló, People swirling on an ice court című pályamunkáját egy szakértői bizottság választotta meg a legjobbnak.

A Sony World Photography Awards, amelyet a World Photography Organisation szervez évről évre, napjaink legsokoldalúbb fotóversenye. Az idén 11. alkalommal megrendezett fotópályázatra rekordmennyiségű, mintegy 320 ezer fotós adta le nevezését több mint 200 országból. A világ minden tájáról érkező jelentkezők sokszínűségének köszönhetően változatos témák és az elmúlt évben fellelhető legkiválóbb kortárs fényképek kerülhettek a zsűri elé.

Az elismerés mellett Radisics Milán a Sony legújabb képalkotó eszközeiből álló felszerelésével is gazdagodik. Győztes fényképe pedig megtekinthető lesz a Sony World Photography Awards londoni kiállításán április 20-a és május 6-a között, valamint a kép helyet kap a díjátadó hivatalos évkönyvében is. ? A felvételt Budapest legrégebbi jégpályáján, a Városligeti Műjégpályán készítettem. Fotózáskor segítségül hívtam a pályát megvilágító reflektorok fényét is, így újfajta szemszögből mutathattam be a korcsolyázás szépségét, és a korcsolyázás közben szövődő emberi kapcsolatokat ? foglalta össze Radisics Milán győztes fotójának háttér-történetét.

? Minden apró megerősítésnek örülök, de különösen fontos számomra, hogy a szakma legnagyobbjai a sok kiváló nevezés közül végül az én munkámat ismerték el a világ egyik legnagyobb fotóversenyén. Ez a győzelem megmutatta, hogy jó úton járok. Külön öröm számomra, hogy emberek millióihoz juthat el a munkásságom ? folytatta Radisics Milán, aki 1999 óta dolgozik professzionális fotósként.

2004 és 2008 között alapította és szerkesztette a Zoom magazint, ezzel egy időben pedig a National Geographic számára készített felvételeket. 9 évig a naturArt, a Magyar Természetfotósok Egyesületének elnöke volt, emellett több nemzeti és nemzetközi versenyeken nyert díjakat. Saját reklámügynökségének kreatív vezetőjeként a fotózás mellett dizájn tervezéssel is foglalkozott, az elmúlt években azonban közösségi média kommunikációra szakosodott. Jelenleg számos olyan projekten dolgozik, amelyek bemutatják az emberiség és az anyatermészet közötti kapcsolatot. Milán célja, hogy egyedi és szokatlan látásmódját a szélesebb nyilvánosság is megismerhesse, ezáltal közelebb kapcsolatba hozza az embereket a természettel.

Radisics Milán sikere mellett bejelentették a Nyílt verseny 10 kategóriájának, valamint 63 nevezett ország további Nemzeti díj győzteseinek névsorát is. Az Év Fotósa díjazottját és a professzionális kategória győzteseit április 19-én hirdetik ki. További információk a weboldalukon olvashatók ? tudatta Dobos Anikó, Red Lemon Media.

A World Photography Organisation

A World Photography Organisation egy globális szervezet, amely fotográfiával kapcsolatos kezdeményezéseket támogat világszerte 180 országban. Célunk, hogy a legjobb képek és fotósok díjazásával ráirányítsuk a figyelmet a fotózás szépségeire, valamint ösztönözzük a párbeszédet a szakmában. Büszkék vagyunk, hogy erős kapcsolatokat ápolunk mind egyéni fotósokkal, és világszerte iparágvezető partnerekkel dolgozunk együtt. A World Photography Organisation egész évben olyan rangos események házigazdája, mint a világ egyik vezető fotóversenye, a Sony World Photography Awards és a PHOTOFAIRS, amely egy Sanghajban és San Franciscóban megrendezett nemzetközi fényképezés tematikájú vásár.

A Sony

A Sony-vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén ? mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 76 milliárd dollár volt a 2017. március 31-ével véget érő pénzügyi évben.

Szóljon hozzá!