ZETApress

hírportál

IBUSZ cím?lap?fotóval

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tegnapelőtt 17 órakor nyílt meg az IBUSZ …mert úton lenni jó! című, szeptember 02-án vasárnapig látható időszaki kiállítás.

Idegenforgalom, beszerzés, utazás, szállítás. Egyszóval: IBUSZ. A kulcsszavak mögött a cég feladatköre ettől lényegesen többrétű volt. Jelentőségét mutatja, hogy tulajdonképpen ezzel a vállalattal kezdődött a magyar turizmus története, ami még a szocializmus időszakában is ? szinte egyedülállóként ? részvénytársasági formában működhetett. Neve ez idő tájt egybeforrt az idegenforgalommal.

A kiállítás a lehető legszínesebben igyekszik bemutatni ennek a nagy múltú cégnek az elmúlt több mint 100 évét, amelyben megidézik az 1930-as évek turistaparadicsomának számító Budapestet épp úgy, mint az 1970-es évek baráti társas-utazásait. A kiállítást Maczó Balázs rendezte, együttműködő partnerek: az IBUSZ és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tegnap 16 órakor nyílt meg Tóth József Füles: cím?lap?fotó 1976-2006 című, április 29-én vasárnapig látható időszaki kiállítása. Alkotója 1960 és 2000 között a magyar reklámfényképezés meghatározó alakja volt. Szerteágazó tevékenységét több száz plakát, naptár, prospektus és egyéb kiadvány fémjelzi. Az MKVM mostani kiállítása az 1976 és 2006 között készített számos folyóirat és magazin címlapjaiból nyújt bőséges válogatást. Együttműködő partner: Budapest Fotó Fesztivál.

Szóljon hozzá!