ZETApress

hírportál

Varázslat és időspirál

Szalai Klári: Körforgás című kiállítása Bécs után Budapest belvárosában, az Aranytíz Kultúrházban nyílik meg december 2-án szombaton 14 órakor ? tudtuk meg a tárlatot megnyitó Rádi Károlytól. Közreműködők: Arapovicsné Kiss Ágnes, Fritz Éva és Budai Márton Zoltán.

Találó címet választott a kiállítóművész a 2018. január 21-én vasárnapig látható tárlatának, hiszen mint minden, ő is vissza-visszatér a már meglátogatott színhelyekre. 2015-ben is láthatta már a műértő közönség ezek között a falak között a művészi alkotásait. És a varázslat is igaz, hiszen a kiállító a mindennapok szürkére kopott vásznán egy rést szakít, melyen áttekintve a maga által megteremtett varázsvilágába enged bepillantást nyernünk. Hogy ez a világ mely szakaszában tart, az még homályos folt az elképzelés csillogó mezején.

Hiszen mikor kezdődött ez az időszámítás? ? Az idő relatív. hiszen három évvel ezelőtt egy belvárosi iskola folyosóján mutatta meg először, akkor még grafikáit egy lelkes amatőr. Azután elindult a spirál és annak hurkaiban a következő és következő kiállítások. Másfél év múlva korszakváltás történt, a ceruzát, a grafitot, a pasztellt elfedte a múlt homálya és egy új nap virradt, melynek sugarai olajfestékre, ecsetekre vetődött.

Az eltelt alig két év hosszú idő, a most nyíló kiállításon teljesen új stílust, egészen más látványvilágot mutat be a művésznő. ? Nagy öröm ebben a csodálatos környezetben kiállítani és külön öröm ismét barátokkal és ismerősökkel találkozni, hiszen az osztrák megnyitón döntő részben a helyi érdeklődők jelentek meg ? tudtuk meg Szalai Kláritól. Hogy miben tér el az eddigiektől napokban megnyíló kiállítás? ? Szinte mindenben. Átfogó, mintegy év végi beszámolóként is felfogható kiállítás készül. Láthatóak lesznek impresszionista és realista tájképek, misztikum és valóság egyvelege forog majd abban a szélmalomban, melyre ezúton hív meg szeretettel minden érdeklődőt Szalai Klári.

Szóljon hozzá!