ZETApress

hírportál

Izraeli Álmok (és rémálmok)

Álom vagy rémálomAvner Ben-Gal, Eti Jacobi, Tomer Rosenthal, Lior Shachar, Gil Marco Shani, Alexandra Zuckermann: Yael álmai (és rémálmai) című kiállítása nyílt meg tegnap 19 órákor a Honvéd utcai Art+Text Budapestben. Megnyitotta: Tisza Kata interkulturális pszichológia szakértő, író, coach. Kurátor: Nicola Trezzi.

A csoportos kiállítás fókuszában Izraelben élő és alkotó művészek állnak. A kiállító művészek a festészet nyelvezetét, az absztrakt és figuratív ábrázolás közti ingadozást emelik új és váratlan szintekre. Mélyen kritikus műveket készítenek, melyek mentesek bármilyen szigorú vagy didaktikus programtól, olyan utat jelölve ki, amit oneirikusként írhatunk le: álomszerűként vagy rémálomszerűként. Megtekinthető: december 08-ig, keddtől péntekig 12-től 18 óráig.

A Yael álmai (és rémálmai) egy három részből álló kiállítássorozat utolsó tárlata, amely a Bezalel Academy of Arts and Design Jerusalem alap- és mesterképzésében részt vevő hallgatói, a milánói Fila Maimeri Group, a Sommer Contemporary Art, az Estate of Moshe Kupferman, és az Art+Text Budapest együttműködésében jött létre. Összehozva egy művészeti egyetemet, egy céget és három kiállítóteret, ez a projekt ? amely magába foglalja a rangos, Maimeri által kiosztott díjat, a Shanival közös mesterkurzusunkat kiterjesztett festészet témában a Bezalelen, és a Magyarországon eddig még soha ki nem állított művészek különböző generációit ? egy egyedülálló lehetőség a festészetről, következésképpen a művészetről való diskurzus kitágítására.

Szóljon hozzá!