ZETApress

hírportál

Ukrajnából Újbudára

Olga Kondratska LIFE COLORED AUTUMNOlga Kondratska: LIFE COLORED AUTUMN című kiállítása nyílt meg tegnap 19 órakor a Bartók Béla úti Hadik Kávéház földszintjén. Háziasszonya Koltay Anna, az M5 kulturális csatorna műsor-vezetője volt.

Kondratska Olga ukrán festőművész számára olyan a festés, mint a beszéd. Az ukrán Nemzeti Képzőművészeti Akadémián végezte tanulmányait. Jelenleg doktori disszertációján dolgozik, amelynek témája a színek hatása az emberekre. Számára az életet jelentik. A belpolitikai viszontagságok miatt depresszióba eső és önmagukba zárkózó honfitársainak szeretné visszaadni a boldogságot. Jó kommunikációs eszköznek tartja a művészetet, ami már a barlangrajzok óta összekapcsolja az emberiséget. Jövőre New Yorkban és Miamiban lesz kiállítása, amelyek pártfogója az atyai családi barát, Magyarországon is sikeres vállalkozást működtető Szergej Konstantinov.

Alkotásai azonnali hatást váltanak ki, mert megvan bennük a festészet különleges és becses szabadsága, a boldog improvizáció elemi ereje. Művei gazdag belső tartalmat hordoznak. A fények érzékisége és telítettsége, a lét teljességét és az élet élvezetét testesítik meg. Minden képe végiggondolt, bár elő nem készített folyamat eredménye, az egymásra rétegzett áradó festék ihletett improvizációja. Mint egy áradó, hömpölygő folyó, az élet folyama.

Szóljon hozzá!