ZETApress

hírportál

Desszertek szobrokban

Ehető kiállítás nyílt tegnap este Óbudán, a Fő téri Esernyősben, melyen Sonja Adler desszertek láthatók Szász Károly szobraiban. Istiván Rita, az édességek megálmodója és Szász Károly iparművész közös kiállítása a finomságok és a szépség szerelmeseinek kínál különleges élményt csak ma estig. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A gasztronómia és az iparművészet kapcsolatából születő gasztroesztétika az érzéki művészet világába enged betekintést, hiszen a közönség nemcsak megcsodálhatta, de akár meg is kóstolhatta a műalkotásokat a tegnapi megnyitón. A Sonja Adler desszertek ezentúl az Esernyős süteménykínálatát bővítik, az egyedi csomagolású finomságok pedig karácsonyi ajándékként megvásárolhatók.

Essen most szó a levédett termék névadóiról. Rita ezt kislányáról, Szonjáról és a sütiket a múlt században megalkotó Adler-nagymamáról nevezte el. S mitől különlegesek? ? Attól, hogy likőrben áztatták őket, majd a likőrt leöntötték róluk. Ez sem ment ám veszendőbe, mert leszűrték és szódával felhígítva likőrfröccsként kínálták nekünk a tegnap esti megnyitón.

Szóljon hozzá!