ZETApress

hírportál

Jó bornak jó cégért

Megszületett a Cégér ? Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat eredménye, melynek célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borok vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása volt. Két díjazottat is rokonai képviseltek. Erzsébet téri fotóink Lantai József felvételei.

A 3. díjat nem osztották ki. 2. Kiss Zsombor grafikus lett, akit távollétében építész szülei képviseltek. Társa Szövényi Áron, az Anonym Pince borásza volt. A győzelmet Radimszky Anna V. éves grafikus-hallgató és Ruppert Ákos, a Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet borásza szerezte meg, akit öccse képviselt a díjátadón.

A Design Terminál által szervezett Cégér ? Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borok vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. Az Erzsébet téren május 31-én, péntektől ma estig tart a Cégér Gasztro ? Zsibongás elnevezésű ingyenes fesztivált, melyen zenei programok mellett a Cégér pályázat borászai, éttermek és kávézók mutatkoznak be.

A Cégér Kiállítás megnyitójára és a nyertes grafikusok kihirdetésére tegnap este 19 órakor került sor a Vináriummá átalakult Akvárium Klubban, ahol Dr. Rétvári Bence, az KIM parlamenti államtitkára ismertette az eredményt és átadta a díjakat. Az Erzsébet téren ma estig tartó Cégér Gasztro ? Zsibongás rendezvényen a pályázat borai és hazai ételkülönlegességei is bemutatkoznak.

Szóljon hozzá!