ZETApress

hírportál

Pajtásaink a múzeumban

PajtásA Pajtás és pajtásai című időszaki kiállítás nyílt meg délután 14 órakor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (MKVM), mely a magyar fényképezőgép-tervezés, -gyártás, -értékesítés és -használat 1950-1966 közötti, úgynevezett ipari korszakával foglalkozik.

A legnagyobb példányszámban előállított magyar fényképezőgép, a Pajtás mellett kiállítják többek között az Útitárs, Fotobox, Momikon és Mometta gépeket. Az egykori osztálykirándulások, családi események, fotószakkörök legfontosabb kellékeit, amatőr fotósok hajdani kedvenceit még soha nem láthatta ilyen nagy számban együtt a közönség, az ifjabb generáció pedig átélheti az otthoni, fürdőszobai előhívás élményét.

A Pajtás és pajtásai ? A magyar fényképezőgépek története a gyártóktól a használókig 1950?1966 című időszaki kiállítás a múzeum nyitvatartási idejében (keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig) június 16-án, vasárnapig várja a látogatókat. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke megnyitóját követően 15 és 16 órától ingyenes tárlatvezetést tartott Fejér Zoltán fotóművész és fotótörténeti szakíró, a kiállítás főkurátora.

Szóljon hozzá!