ZETApress

hírportál

Két Mátrai a 2B-ben

Mátrai fivérek – 2 életmű a 2B Galériában nyílik június 03-án hétfőn 18 órakor a Ráday utca 47-ben – tudatta Böröcz László galériavezető. Alapítványuk programjában 2002-től folyamatosan szerepel a Művészcsaládok-sorozat. Ennek legújabb állomásához, a XIX. fejezethez érkeztünk e kiállításukkal.

Mátrai Péter (1948-) és Mátrai István (1949-) egymástól független alkotók. Mindketten az Iparművészeti Egyetemen végeztek, építész-, illetve grafikus művészként. Elkülönült munkásságuk néhány közös projektben összeért. Mindkettejük alkotói attitűdjére jellemző az elkalandozás szorosan vett, tanult műfajaikból, e két művészeti ág határterületeinek kitágítása.

Mátrai Péter esetében az építészet, a tárgyalkotás és a zene, továbbá az álló- és mozgóképes műfajok jelentik a kísérleti terepet. Mátrai István nemcsak a grafika különböző területein alkot, hanem téri installációkat, objekteket és textil műveket is szívesen készít. Június 25-én keddig látható közös kiállításuk a két alkotó fél évszázados életművének fontos darabjait mutatja be.

Szóljon hozzá!