ZETApress

hírportál

Minden otthon kezdődik

Virtuális fotókiállítás nyílt Minden otthon kezdődik címmel, ahol olyan nők történetét ismerhetik meg az érdeklődők, akik már megnyerték a tisztességes otthonért folytatott küzdelmet.

A történeteket Al Ghaoui Hesna, Balázs Andi, Cseke Eszter, Jaksity Kata, Kárpáti Rebeka és Sena Dagadu felolvasásában hallhatják az érdeklődők – tudatta Pesti Viktória kommunikációs projektmenedzser, PR tanácsadó.

A Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt keretében megrendezett kiállítás eredetileg az Örs vezér téri IKEA-ban volt látható, de a koronavírus járvány miatt csak kevesen találkoztak vele, ezért került át online térbe. A rendhagyó kiállításon olyan, a világ számos tájáról származó nők történetét ismerhetik meg, akik különböző okok (éghajlatváltozás, háború, elhibázott lakhatási politika, stb.) miatt elvesztették otthonukat vagy nehéz helyzetbe kényszerültek. Történetükben közös, hogy ma már mindannyian tisztes otthonnal és biztos hajlékkal rendelkeznek.

A rendhagyó helyzetre való tekintettel kértek fel hat ismert hölgyet (Al Ghaoui Hesna, Balázs Andi, Cseke Eszter, Jaksity Kata, Kárpáti Rebeka, Sena Dagadu) és az Afrikáért Alapítvány két önkéntesét (Bódás Bianka, Bodó Katalin), hogy rögzítsék a szíriai/libanoni, a hondurasi, a tádzsikisztáni, az indiai, a magyar és a kongói asszony történetét.

Az Afrikáért Alapítvány és a Habitat for Humanity közös szervezésében megvalósított kiállítás célja, hogy felhívják a figyelmet, az előrejelzések szerint 2030-ra minden negyedik ember nyomornegyedben fog élni. Az tárlatvezetésért nem kell mást tenni, mint ezt a linket megnyitva a középső Play-gombra kattintani és a rendszer automatikusan végig kíséri a felolvasás tempójában az érdeklődőket. Aki pedig saját tempóban olvasná el a történeteket, arra is van lehetőség, a képekre kattintva megjelennek nagyban a szövegek is.

Szóljon hozzá!