ZETApress

hírportál

Idegenvezetés a Műcsarnoktól

Idén is lesz Idegenvezetői Világnap! Mára már hagyománnyá vált Idegenvezetői Világnap kerül megrendezésre február utolsó vasárnapján. Minden érdeklődőt ingyenes történelmi sétára invitálnak az idegenvezetők Budapesten, melyen megismerhetjük fővárosunk nevezetességeit, ékességeit óránként induló gyalogos és autóbuszos vezetéssel.

Február 28-án, vasárnap 9-től 16 óráig ismét megrendezésre kerül ? hazánkban már tízedik éve ? az Idegenvezetői Világnap. Ennek tiszteletére sok európai fővárosban egy hetes ünnepet rendeznek. Az idegenvezetők nagyon fontosnak tartják e napot, melyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezető Továbbképző Központja szervez már hetedik éve.

Speciális túrák

Speciális autóbusszal külön túrák indulnak, melyet a BKV biztosít a kerekesszékkel közlekedő, illetve normál autóbuszokra felszállni nem képes mozgássérült részére 9, 11, 13 és 15 órakor. A speciális autóbuszon négy kerekes-székes és tíz ülőhelyet használó utas számára van hely. Erre tekintettel és megértéssel csak előzetes jelentkezés alapján és csak a meghatározott időpontokra fogadnak résztvevőket.

Az ülőhely biztosítása érdekében a normál autóbuszra felszállni képes mozgássérült utasok számára is javasolt az előzetes jelentkezés, melyet február 25-ig a MEOSZ Központjában a 06-1/388-5529 telefonszámon, vagy e-mailen lehet bejelenteni.

Gyalogostúrák 10-től 16-ig a felsorol helyszínekről: Városliget ? Alpár Ignác szobor, Andrássy út 2, Vörösmarty tér ? oroszlános szobor, Kossuth tér ? Mezőgazdasági Minisztérium árkádjai, Vár ?Várpalota ? Sikló, Vár ? Polgárvárosi Szent István szobor és a Bazilika 13 órától. A gyalogostúrák indulási helyét táblák jelzik! A csoportok 13 óra után vehetnek részt a városnézéseken. A csoportos jelentkezéseket Ákos Géza várja a 06-20/357-3285 mobilszámon. További információ: e-mailen kérhető.

Az autóbuszos túrák a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolójából indulnak 9 órától 16 óráig óránként. Az autóbuszokra jegyeket adnak ki a torlódások elkerülésére. A jegyeket a helyszínen lehet igényelni. Angol és német nyelvű autóbuszok minden második órában, 10-12-14-16 órakor indulnak. A városnézés időtartama 90 perc.

A szervezők kérik, figyeljék a rendezvénnyel kapcsolatos felhívásokat, esetleges módosításokat, mert idén először meglepetéssel készülnek! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a helyszíneken! A rendezvény koordinátora Caesar Gáborné, telefonszáma: 06-70/953-9742 és 06-1/250-9013.

Szóljon hozzá!