ZETApress

hírportál

Tima Zoltán Építészeti Díja

Tima Zoltán és Tóth József a RaM-banTegnap délután a Radnóti Miklós Művelődési Központ (RaM) aulájában megrendezett ünnepségen átadták a 2018. évi XIII. Kerületi Építészeti Díjat. Az elismerést dr. Tóth József (MSZP) polgármester adta át Tima Zoltán építőművésznek, akinek több jelentős terve valósult meg az elmúlt években a városrészben.

Arató György kerületi főépítész üdvözölte az esemény résztvevőit, köztük Hiszékeny Dezső (MSZP) országgyűlési képviselőt, a XIII. Kerületi Önkormányzat vezetőit és a képviselő-testület több tagját. Felhívta figyelmünket arra, hogy az elmúlt esztendőkben nagyságrendekkel növekedett az ingatlanfejlesztők érdeklődése, aktivitása Angyalföldön, nem utolsó sorban az önkormányzat megalapozott és következetes városfejlesztési stratégiájának köszönhetően. Jó példa erre a Váci út, amely ipari környezetből a főváros egyik legkeresettebb iroda folyosójává fejlődött. Jellemző, hogy a fejlesztők épületeik közvetlen környezetét megnyitják a gyalogosan közlekedők előtt, hangulatos és értékes zöldfelületekkel, agorákkal gazdagítva közterületeinket.

Marosi Miklós Széchenyi- és Ybl-díjas építész, az MMA alelnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy diplomavédése óta egy közegben dolgozik Tima Zoltánnal, szakmai előmenetelét, sikereit, egyre kiemelkedőbb építésszé érését végig figyelemmel kísérhette: 29 éve a KÖZTI lett az első és máig utolsó munkahelye, ahol elég sűrű konkurencia közepette emelkedett ki. Számtalan jelentős középület vezető tervezője. A Dorottya udvari irodaház, a Sasad Resort, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Courtja, a 2A és 2B terminálok rekonstrukciója, vagy a közelmúltban átadott új utaskomp épülete is nevéhez kötődik. Számtalan díjjal ismerték el munkásságát, néhány ezek közül az Ybl Miklós-díj, a Budapest Építészeti Nívódíj, a Pro Architectura-díjak, a Pro Primissima-díj és a Csonka Pál-díj.

A laudáció elhangzását követően dr. Tóth József polgármester adta át a rangos kerületi építészeti elismerést Tima Zoltánnak, aki azt megköszönve örömének adott hangot, hogy a jeles alkalomból egykori mestere, Marosi Miklós méltatta munkásságát. Az ünnepelt egyúttal köszönetet mondott a XIII. kerület Önkormányzatának a magas színvonalú szakmai együttműködésért, a korszerű ingatlanfejlesztői tevékenység sokoldalú támogatásáért. Az ünnepi esemény Molnár Anna énekesnő és Molnár Viktor zongorakísérő, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeinek műsorával zárult.

Szóljon hozzá!