ZETApress

hírportál

Novellapályázat 2018

2017-es JCDecaux novella-nyertesekÁlljon meg egy novellára 2018-van is! Ismét novellaíró pályázatot hirdet a JCDecaux. Ismét a megállókba költözik a kortárs irodalom ? tudatták sajtósaik. A JCDecaux idén is meghirdeti novellaíró pályázatát. A legjobb 20 novella nyáron kerül ki Budapest és a megyeszékhelyek busz- és villamosmegállóiba.

A műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író. Magyarország piacvezető out-of-home médiavállalata, a JCDecaux először 2017 tavaszán hirdette meg novellaíró pályázatát, amelyre több, mint 2500 pályamunka érkezett. A vállalat idén is szeretné tartalmasabbá és kellemesebbé tenni a buszra és villamosra várás perceit, ezért újra meghirdeti irodalmi kezdeményezését.

A novellaíró pályázaton egyaránt indulhat befutott író és irodalmi vénájú amatőr is. A pályamunkákat május 20-ig várja a vállalat weboldalán. Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet próza formájában, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemmel.

A beérkezett alkotásokból a húsz döntős munkát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken lévő buszmegállók utasvárójában olvashatják el az érdeklődők idén nyáron. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett százezer forintot kap.

Aki nem jár Budapest belvárosában vagy a megyeszékhelyen, esetleg azelőtt megérkezik a busza, hogy befejezhetné az olvasást, az online is elolvashatja a 20 döntős pályaművet a weboldalon, és szavazhat is ugyanitt. A legtöbb voksot kapó írás alkotója Közönségdíjban részesül.

? A tavalyi pályázat felülmúlta a reményeinket, mind a beérkezett novellák számát, mind a történetek sokszínűségét tekintve. A legjobb 20 novellát 150 citylightra helyeztük ki Budapesten és vidéken, aminek köszönhetően közel egymillió emberhez jutottak el az alkotások ? mondta el Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója. ? A kezdeményezésünk célja idén is ugyan az: egyrészt szeretnénk tartalmasabbá tenni a várakozás perceit, másrészt ilyen rendhagyó módon közelebb kívánjuk hozni egymáshoz a kortárs irodalmat és az olvasókat ? tette hozzá a vezérigazgatónő.

? A tavalyi pályázatra neveztek idősek, fiatalok, mérnökök, jogászok, írók, az országból és a határon túlról, mindnyájan rövid történeteket írtak, és szerették volna viszontlátni a saját meséiket az utcán. Igazi demonstráció volt ez, utcai poszt arról, hogy az irodalom él, és mi, bár komor nép vagyunk, szólni szeretnénk egymáshoz. Hiszem, tudom, hogy idén is így lesz! ? hangsúlyozta Grecsó Krisztián, a zsűri elnöke.

Szóljon hozzá!