ZETApress

hírportál

Az elengedés szabadsága

Richard Rohr Az elengedés szabadságaA Budapesti Katolikus Kórházlelkészség közös adventi karácsonyvárását tartottuk tegnap délután Budán, az Országos Onkológiai Intézet Irgalmas Jézus Kápolnájában. Feri Atya évadzáró szentmiséjét félórás adventi zenei áhítat követte, majd kölcsönösen megajándékoztuk azt a társunkat, akinek nevét érkezéskor kihúztuk.

Az agapé közben Németh Miklós Péter vezető szervező kiosztotta ajándékainkat: egy-egy gyönyörű szentképet és Richard Rohr: Az elengedés szabadsága című kötetét. A 104 oldalas könyv 2014-ben jelent meg a kecskeméti Korda Kiadó gondozásában. Szerzője 1943-ban született német származású ferencesrendi pap, aki a szellemi megújulás egyik legelismertebb képviselője az Egyesült Államokban. Az Új Jeruzsálem közösség megalapítója Cincinnatiban (1971), mely ma az egyik legjelentősebb világi közösség Amerikában. Az Akció és Kontempláció Központ vezetője az Új-mexikói Albuquerqueben, számos előadás-sorozatot tart a különböző földrészeken.

A jelen könyv az 1990-ben Európa német nyelvű országaiban tartott előadásainak szerkesztett összeállítása. Előadásaiban először hangzanak el az új, világot átfogó saját elképzelései a szegények egyházáról Latin-Amerikában, a nők helyzetéről Európában és Észak-Amerikában? Legismertebb műve a magyarul is megjelent: A férfi útja. Minden út, amit a szerző ajánl, a szabadságba vezet és a neve: Elengedés! Az egyetemes egyházban ? világszerte ? valami csodálatos dolog van kibontakozóban. Sokan jönnek hallgatni Isten Országának meghirdetését, utána elkötelezik magukat az igazságosság problémájának megoldásában. Jézus a hit utazására hívja hallgatóit, a hit kalandját kínálja.

Szóljon hozzá!